Velünk tartasz?Már most rács mögé dugná M. Richárdot a Fővárosi Főügyészség

Már most rács mögé dugná M. Richárdot a Fővárosi Főügyészség

2020-12-02 Facebook
hirdetés

Nem csak az elsőfokú ítélet súlyosbítását, hanem a letartóztatását is kérte a Fővárosi Főügyészség a Fővárosi Törvényszékre a múlt hét végén benyújtott fellebbezésében – írja a főügyészség közleménye.

M. Richárd 2017 májusában két halálos áldozatot követelő közlekedési balesetet okozott Budapesten a XIII. kerületi Dózsa György út és Kassai utca kereszteződésében. A megengedett sebesség közel háromszorosával hajtott, amikor a barátnőjének vásárolt luxus Mercedes-szel belerohant egy balra kanyarodó Citroenbe. Annak az autónak a két utasa vesztette életét a balesetben.

Viszont azóta történt néhány dolog, amire fontos visszaemlékezni:

Ami az ügyben jelenleg zajlik, azt már tényleg nem könnyű követni, de a kozlekedesbiztonsag.kti.hu cikke remekül összefoglalja:

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a tragédiáért mindkét jármű vezetőjét felelősség terheli. M. Richárdot azért, mert a megengedett maximális sebességet jelentősen túllépte, a másik autó vezetőjét pedig azért, mert nem adta meg M. Richárdnak az elsőbbséget, és ráadásul szabálytalanul, kis ívben kanyarodott balra.

hirdetés

M. Richárd vonatkozásában a vád és a védelem egyaránt fellebbezett. A vádhatóság jóval súlyosabb ítéletet kért rá, valamint annak megállapítását, hogy a futárral történt afférja valójában közúti veszélyeztetésnek minősült. Az ügyészség már az elsőfokú ítélet kihirdetésekor kezdeményezte M. letartóztatását is, ám az indítványt akkor a bíróság elutasította, sőt még az addig fennálló bűnügyi felügyeletét is megszüntette.

Ilyenkor a fellebbezés a másodfokon eljárni jogosult ügyészségen (itt a Fővárosi Főügyészség az) keresztül jut el a másodfokú bíróságra, azaz ez esetben a Fővárosi Törvényszékre. A Fővárosi Főügyészség egyetértett az alapeljárásban a vádat képviselő Budapesti VI.-VII. kerületi ügyészség fellebbezésével. Indoklásukban felhívták a bíróság figyelmét arra, hogy M. Richárd ellen már az elsőfokú ítélet meghozatalakor nyomozott a Központi Nyomozó Főügyészség korrupció gyanújával.

A meglehetősen zavaros ügy lényege, hogy M. Richárd egy közvetítőn keresztül több százezer forintot ajánlott valakinek azért, hogy fizesse le, akit kell, és szerezze vissza a jogosítványát.

Időközben abban az ügyben is vádat emeltek M. Richárd ellen, noha számos jel utal arra, hogy a közvetítő és a közvetítő által felbujtott harmadik személy is, átverte őt. (Hogy pontosan mi történt, annak az ügynek a bírósági perében talán majd kiderül.)

M. Richárdról azonban tudni kell, hogy már akkor is engedély nélkül vezetett, amikor a Dózsa György úton az ámokfutásának következtében két ember meghalt. Sőt, egy héttel az után, hogy abban az ügyben megszületett az elsőfokú ítélet, egy közúti ellenőrzésen újfent a volán mögött találta M. Richárdot egy rendőrjárőr. Még csak magyarázkodni sem magyarázkodott. Elismerte, hogy nincs jogosítványa, lezárta az autót és elment.

A Fővárosi Főügyészség szerint a Dózsa György úti ügyben és a biciklis futár sérelmére elkövetett bűncselekmények ügyében hozott elsőfokú ítéletben

a kiszabott halmazati büntetés nemcsak, hogy nem felel meg az egyéni megelőzésnek (azaz nem fogja visszatartani az évek óta jogosítvány nélkül  vezető M. Richárdot az újabb gyorshajtástól és más közlekedési kihágásoktól), de a társadalom felé sem képviseli kellőképpen azt az üzenetet, hogy tartózkodni kell a járművezetés szabályainak megszegésétől.

Ezért pedig a büntetés jelentős súlyosítása indokolt – írta közleményében a Fővárosi Főügyészség.

Arról, hogy M. Richárdnak végül hány évet kell ülnie a Dózsa György úton történtek és a biciklis futárral történt afférja miatt, és hogy meddig maradhat szabadlábon, a Fővárosi Törvényszék fog dönteni.

Forrás: kozlekedesbiztonsag.kti.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetNézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: