Hirdetés

Gondolkodtató
Tarlós miatt egyre kevésbé fizetik be a bírságokat az autósok
Tarlós miatt egyre kevésbé fizetik be a bírságokat az autósok
Hirdetés

A 24.hu-nak az V. kerületi közterület-felügyelet azt is mondta, hogy többet is szabálytalankodnak, amióta Tarlós a megbírságolt autósok mellé állt.

Miután Tarlós István három hónapja a nagy nyilvánosság előtt arra buzdította az autósokat, hogy ne fizessék be az önkormányzatok kamerafelvételei alapján kiszabott büntetéseket, a fővárosban zuhanni kezdett a fizetési hajlandóság – írja a 24.hu, amely szerint egyes helyeken kétszeresére nőtt a szabálytalanságok száma, mert az autósok azt gondolják, úgyis védve vannak a bírságtól.

Tarlós István márciusban ment neki a közterület-felügyeleteknek, amikor arról beszélt, hogy „alamuszi módon” helyeznek ki KRESZ-táblákat, majd annak közelében kamerákat tesznek ki, és ha valakik a megszokott útvonalukon haladnak, ezután kapnak is egy 50 ezres büntetést. Egy idő után kiderült, a főpolgármester valójában csak az óbudai Szépvölgyi út kereszteződésében elhelyezett kamera miatt akadt ki, mert ott a feleségét is 50 ezer forintra büntették, miután szabálytalanul kanyarodott. Tarlós végül leállíttatta a III. kerület több 10 millió forintot érő térfigyelő rendszerét. Végül Pintér Sándor belügyminiszter is azt mondta ki, hogy nem bírságolhatnak a kamerafelvételek alapján. Pintér ajánlása szerint a közterület-felügyeleteknek a képfelvételekkel a rendőrségnél kell eljárást kezdeményezniük.

24.hu-nak a VIII. és a XIII. kerületi önkormányzat azt mondta, amikor kizárólag kamerán rögzítik a szabálytalanságot, és nincs mód az értesítést hagyni a gépjármű szélvédőjén, a rendőrségnél kezdeményezik a közigazgatási eljárás lefolytatását.

Az V. és a VII. kerület közterületesei szerint viszont rövid idő alatt jelentősen romlott a befizetők aránya, a Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet a lapnak küldött levelében kifejezetten a kamerák körüli vitát tette felelőssé az elmúlt három hónapban kialakult súlyos helyzetért: az állítják, hogy március óta kevesebb mint felére csökkent a fegyelmezetten fizető autósok aránya.

Hirdetnél itt??? Katt ide!
Hirdetés

A bírságok befizetési hajlandósága csökkent, míg 2017 márciusában, és azt megelőzően még 50-55 százalékos arányban fizették meg a kiszabott bírságokat, addig áprilisban ez a szám 42 százalékra, májusban pedig 23 százalékra csökkent.

Emellett megugrott a büntetések alapját képező szabálytalanságok száma is, és a gépkocsivezetők láthatóan figyelmen kívül hagyják a behajtási tilalomra, kötelező haladási irányra vonatkozó szabályokat, mondván a térfigyelő kamerák alapján nem büntetheti a gépkocsivezetőket a közterület- felügyelet.

Az V. kerületi közteresek szerint a szabályszegések száma is megduplázódott. Míg egy átlagos áprilisi napon 21-22 szabálytalanság történt, ugyanazon helyszínen májusban napi 46 szabályszegéssel kellett foglalkoznia a közterület-felügyelőknek.

Cikkeink a témában:

http://bpiautosok.hu/tag/tarlos/
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170627_Tarlos_miatt_egyre_kevesbe_fizetik_be_a_birsagokat_az_autosok


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés