Hirdetés

Gondolkodtató
Tarlós: Ne fizessék be a kamerás bírságot az autósok!
Tarlós: Ne fizessék be a kamerás bírságot az autósok!
Hirdetés

A főpolgármester arra buzdította a kamera felvétel alapján megbüntetett autósokat, hogy ezt ne fizessék be.

A főpolgármester szokásos pénteki sajtótájékoztatóján kiborult azok miatt a büntetések miatt, amelyeket kamerafelvételek alapján róttak ki bírságokat. Tarlós István arra buzdította a kamera alapján 50 ezer forintra  megbüntetett autósokat, hogy ezt a birságot ne fizessék be.

Tarlós István elmondása szerint újabban „divat lett alamuszi módon elhelyezni KRESZ-táblákat, majd annak környezetére ráirányítani egy kamerát, hogy valakik, miután ártatlanul, véletlenül a megszokott útvonalon haladnak, kapjanak egy 50 ezres büntetést. Tarlós István szerint aránytalan az 50 ezres büntetés, mivel a vétkesek nem tilosban mentek át, annál sokkal kisebb jellegű szabályszegést követtek csak el, és jó eséllyel csak megszokásból.

A főpolgármester ezért arra kérte a pórul jártakat, akiket kamerafelvétel alapján büntettek meg, hogy ne fizessék be a büntetést, mert a jelenleg rendelkezésre álló információi alapján ebből nem lesz semmi bajuk. Szerinte csak akkor lenne joguk a közterületfelügyelőknek pótdíjazásra, ha a helyszínen állva, a dolgot lepapírozva tennék ezt meg, mert mint mondta, „az nem korrekt eljárás, hogy a közterület-felügyelő ül az ülőgumóján az irodában, eszi a szalámis szendvicset és, a kamerafelvétel alapján osztogatja a büntetéseket”. Szerinte ilyenkor kérelmezésre átteszik az ügyet a rendőrséghez, és ők rendszerint emberségesebb módon járnak el.

A dologhoz hozzá tartozik, hogy míg Tarlós alamuszi KRESZ-tábla-kihelyezésről beszél, a mostanában bírságokról elhíresült kereszteződésben, például a Bécsi út és a Szépvölgyi út sarkán már lassan egy éve kint vannak a kötelező haladási irányt csak egyenesen megengedő táblák, melyeket nagy sárga kerettel vettek körbe, hogy még jobban felhívják a figyelmet a nemrég megváltozott kötelező haladási irányra, és egy másik táblán még az ajánlott alternatív útvonalat is bemutatják. Büntetni mégis csak pár hete, jóval a táblák kihelyezése után kezdtek el.

Az új táblák ellenére változatlanul minden lámpaváltásnál jellemző volt, hogy az autósok jobbra kanyarodtak. Az 50 ezres bírság persze aránytalannak tűnhet, ha figyelembe vesszük, hogy korábban megengedett volt jobbra kanyarodni a Bécsi úton. Meg ha megnézzük, mennyi a magyar átlagkereset. A Szépvölgyi út felé a jobbra kanyarodást egyébként azért tiltották be, mert míg a kanyarodó autók átengedik a Szépvölgyin átkelő gyalogosokat, feltartják a forgalmat, és ezzel a fonódó villamost is akadályozzák, melyeknek itt viszonylag rövid zöldidő áll rendelkezésre.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto.kozlekedes/20170324_tarlos_buntetes_birsag_kamerafelvetel

 

50 EZRES „HELYEK”, AMIKET EDDIG JELEZTETEK

CIKKEINK A TÉMÁBAN:

Az ORFK kimondta a tutit a közteres bírságokról

755 autós megint belefutott a Bécsi úti pénzbehajtó kamerába

TARLÓS VS. KÖZTERÜLET FELÜGYELET “Megpróbálok beavatkozni”

Autósok figyelem – Bomba hír érkezett!

Budapest egyik legdrágább fényképésze! Kint jártunk a helyszínen! (VIDEÓ)

A nagy port kavaró Bécsi – Szépvölgyi úti kamera

Újabb 50 ezres kamerára hívnánk fel a figyelmet

Megint egy újabb 50 ezres kamera


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés