VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Tarlós: Ne fizessék be a kamerás bírságot az autósok!


SOS Mobilgumis
hirdetés

A főpolgármester arra buzdította a kamera felvétel alapján megbüntetett autósokat, hogy ezt ne fizessék be.

A főpolgármester szokásos pénteki sajtótájékoztatóján kiborult azok miatt a büntetések miatt, amelyeket kamerafelvételek alapján róttak ki bírságokat. Tarlós István arra buzdította a kamera alapján 50 ezer forintra  megbüntetett autósokat, hogy ezt a birságot ne fizessék be.

Tarlós István elmondása szerint újabban „divat lett alamuszi módon elhelyezni KRESZ-táblákat, majd annak környezetére ráirányítani egy kamerát, hogy valakik, miután ártatlanul, véletlenül a megszokott útvonalon haladnak, kapjanak egy 50 ezres büntetést. Tarlós István szerint aránytalan az 50 ezres büntetés, mivel a vétkesek nem tilosban mentek át, annál sokkal kisebb jellegű szabályszegést követtek csak el, és jó eséllyel csak megszokásból.

A főpolgármester ezért arra kérte a pórul jártakat, akiket kamerafelvétel alapján büntettek meg, hogy ne fizessék be a büntetést, mert a jelenleg rendelkezésre álló információi alapján ebből nem lesz semmi bajuk. Szerinte csak akkor lenne joguk a közterületfelügyelőknek pótdíjazásra, ha a helyszínen állva, a dolgot lepapírozva tennék ezt meg, mert mint mondta, „az nem korrekt eljárás, hogy a közterület-felügyelő ül az ülőgumóján az irodában, eszi a szalámis szendvicset és, a kamerafelvétel alapján osztogatja a büntetéseket”. Szerinte ilyenkor kérelmezésre átteszik az ügyet a rendőrséghez, és ők rendszerint emberségesebb módon járnak el.

A dologhoz hozzá tartozik, hogy míg Tarlós alamuszi KRESZ-tábla-kihelyezésről beszél, a mostanában bírságokról elhíresült kereszteződésben, például a Bécsi út és a Szépvölgyi út sarkán már lassan egy éve kint vannak a kötelező haladási irányt csak egyenesen megengedő táblák, melyeket nagy sárga kerettel vettek körbe, hogy még jobban felhívják a figyelmet a nemrég megváltozott kötelező haladási irányra, és egy másik táblán még az ajánlott alternatív útvonalat is bemutatják. Büntetni mégis csak pár hete, jóval a táblák kihelyezése után kezdtek el.

Az új táblák ellenére változatlanul minden lámpaváltásnál jellemző volt, hogy az autósok jobbra kanyarodtak. Az 50 ezres bírság persze aránytalannak tűnhet, ha figyelembe vesszük, hogy korábban megengedett volt jobbra kanyarodni a Bécsi úton. Meg ha megnézzük, mennyi a magyar átlagkereset. A Szépvölgyi út felé a jobbra kanyarodást egyébként azért tiltották be, mert míg a kanyarodó autók átengedik a Szépvölgyin átkelő gyalogosokat, feltartják a forgalmat, és ezzel a fonódó villamost is akadályozzák, melyeknek itt viszonylag rövid zöldidő áll rendelkezésre.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto.kozlekedes/20170324_tarlos_buntetes_birsag_kamerafelvetel

 

50 EZRES “HELYEK”, AMIKET EDDIG JELEZTETEK

CIKKEINK A TÉMÁBAN:

Az ORFK kimondta a tutit a közteres bírságokról

755 autós megint belefutott a Bécsi úti pénzbehajtó kamerába

TARLÓS VS. KÖZTERÜLET FELÜGYELET “Megpróbálok beavatkozni”

Autósok figyelem – Bomba hír érkezett!

Budapest egyik legdrágább fényképésze! Kint jártunk a helyszínen! (VIDEÓ)

A nagy port kavaró Bécsi – Szépvölgyi úti kamera

Újabb 50 ezres kamerára hívnánk fel a figyelmet

Megint egy újabb 50 ezres kamera

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetTetszik oldalunk?


Amennyiben egyetértesz céljainkkal és segítenél minket, itt támogathatsz bármilyen összeggel:

https://www.paypal.me/bpiautosok

Cégeknek

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Tarlós: Ne fizessék be a kamerás bírságot az autósok!

 1. Nem megszokásból kellene vezetni, hanem az útra figyelni.
  Egyáltalán nem sok az 50 ezer forint, egyedül az nem a legetikusabb, hogy akár 3-4-5 alkalommal is bírságolják, mire megtudja, azonnali értesítés kéne a 21. században, esetleg azt a díjat amit az első levél feladásáig kapott megfelezni/harmadolni.

 2. Nem sok??? További jó egészséget kívánok kedves vp

 3. Az eu. s fizetésekhez képest tényleg nem sok.De a magyarorszagihoz viszonyítva aránytalanul magas.

 4. Legfinomabb főcímek: Polgári engedetlenségre buzdít Tarlós, Döbbenetes dolgot mondott Tarlós…
  Mi lesz itt még kikiáltva?! 
  Tudjátok mi lesz ebből??? Semmi!
  Egyszerűen arról van szó, hogy ha nem fizetitek be, akkor a rendőrségre kerül az ügy, ahol talán el lehet érni enyhítést…

 5. Gratulálok!Mindenki csináljon amit akar.Ja és ha sokallod a bírságot gyalogolj.egyszer elnézi ok.de hatodszorra v.Na menjetek a picsába.Tarlós meg ne uszítson.Azért olyan jó közlekedési kultúra mert minden azt csinálhat amit akar.Az autóval gyilkoló sok gazdag kölyök részeg csíra!Semmilyen visszatartó erő sincs.Ha meg lebuksz akkor rinyálsz mint egy kis köcsög.VÁLLALD!!!

 6. Esetleg be kellene tartani a szabályokat a sok büdös gyökér állatnak, nem azon rinyálni, ha lebuknak. Minden helyre kamera kellene, és már egyetlen index nélküli kanyarodásért, egyetlen kézben tartott telefonozásért szarrá büntetni őket.
  Aki meg vak, és nem látja a jól láthatóan kihelyezett táblát, attól elvenni a jogsit.
  A hazudozást meg be lehet fejezni, hogy nem látta. L8faszt nem látta, csak magasról leszarta a szabályt, meg azt is leszarta, hogy kiket hogyan veszélyeztet vele, mert azt hitte, megússza.

 7. Akinek nem sok, az fizesse be 38.400 Ft-os rokkantsági mellett. Nem szabályt sértettem, lehetett egyenesen menni, a táblák nem láthatóan vannak kihelyezve ahol én közlekedtem. Előjelző tábla sem jelezte, hogy van kandi kamera.

 8. Hájas állat nem vagyok büdös gyökér állat! Sajnálom, hogy így ítélkezel!

 9. Budapest XIV kerület Korong utca felől a Thököly út felé haladó irányban a Mexikói út 49. Tech. kód: 3 Kamera száma: 7 Felügyelő jelvényszáma 11972. Felügyelő aláírása olvashatatlan. Zuglói Önkormányzat Rendészete pecsétje!!!

Vélemény, hozzászólás?