VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Mi ezt tehetjük a dugók ellen! 4. fejezet – Kanyarodó sávok…


SOS Mobilgumis
hirdetés

6 részből álló napi sorozatunk 4. fejezetét olvasod.
A 0. fejezet itt!
Az 1. fejezet itt!
A 2. fejezet itt!

A 3. fejezet itt!


Bevezető

Tény és való, hogy jóval több autó van Budapesten és általában a nagyvárosokban, mint amit elbírnak. A forgalmi utak kialakítása, a lehetetlen kereszteződések, a millió gyalogátkelő felelős a dugók kialakulásáért, de csak kb. 60 százalékban.

Sajnos azt kell mondjam, hogy kb. 40 százalékban puszta figyelmetlenségből, vagy csak a vezetési rutin hiányából egymást szívatjuk, de alaposan. – írja olvasónk, T.J.

Szögezzük le, hogy egyáltalán nem vagyok közlekedési szakértő, se nem forgalom szervező.

Egy szerencsétlen balek vagyok, aki a XVIII. kerületben lakik a Ferihegy 1-es terminál környékén, és minden nap a XI. kerültebe a Galvani út környékére kell bejárnia dolgozni.

Sajnos a munkám nem engedi meg, hogy tömegközlekedjek,

de soraimból ki fog derülni, hogy ha tehetném se mennék BKV-val.

A mai reggel volt a csúcspont, ugyanis a cirka 17 kilométeres távot sikerült 1 óra 21 perc alatt produkálnom 15 KM/H-s sebességgel, több, mint 10 literes átlagfogyasztással.

hirdetés
(kérj ajánlatot itt)

Volt időm töprengeni, hogy vajon miért történik ez.

Nem vagyok egy ideges vezető, a Waze már jó előre jelezte, hogy barátom, te bizony most egy másfél órás városnézésre indulsz a Ferihegyi gyorsforgalmi – Határ úti pokol – Hungária körút parkoló – Vágóhíd utca – Rákóczi híd – Szerémi utca útvonalon.

A 10 km/h-s száguldás során volt időm megfigyelni és kiértékelni, hogy vajon miért is lett Budapestből a világ legnagyobb parkolója.


4. Fejezet – Kanyarodó sávok, azaz az erősebb kutya…

Budapesten valahogy a kanyarodó sávok egy gladiátorviadalra hasonlítanak.

Nem az autód számít, hanem az, hogy vagy-e akkora népművészeti cserépedény, hogy a kanyarodósáv melletti üres egyenesen menő sávban elsuhansz az amúgy 4,7 kilométeres sor mellett, majd egy huszáros mozdulattal elhelyezed ülepedet a megállást jelző vonalon túl a sor elején.

Ha már ekkora sutyerák vagy, akkor tájékoztatlak, hogy ezzel okozod a legkisebb galibát, de ettől még egy igazi bunkó vagy társadalmilag!

A kanyarodósáv majmai verseny dobogójának második helyére azok a tuskók állhatnak, akik bár elmennek a sor mellett, de elkezdik befele húzni a kormányt, mert tudják, hogy az első helyezett úgysem mer neki menni, és beengedi.

Ezzel az a probléma, hogy egy ilyen manőverrel megint csak növeled a sort, mert aki kivárja, az elé bemegy mindig még egy autó, és lehet, hogy ha mindenki kivárná a sort, akkor 5 perc alatt átjutnánk, és nem lenne az, hogy egy megússza a sort, a többi meg 15 percet áll.

hirdetés
(kérj ajánlatot itt)

De az első helyezett, aki miatt tényleg nő a sor, a BALEK.

Aki boldog-boldogtalant maga elé enged. A Nagyvárad téren szokott ilyen lenni. Áll, és aki megkerülte a sort, és kiteszi az indexet, azt beengedi. Akár 4-5 autót. Értem én, hogy illedelmes, de legalább akkor a zippzár elvet tartsd már. 1-et beengedsz és kész.

Javaslom elolvasásra itt, a másik általam írt cikket is:

A tolakodó-furakodó “Mustang Béla” és a magyarázat a jelenségre

– Olvasónk, T.J. sorait olvastátok –

5. fejezet – KRESZteződés
(HOLNAP)

MEGOSZTOM:

ÉrdekelhetTetszik oldalunk?


Amennyiben egyetértesz céljainkkal és segítenél minket, itt támogathatsz bármilyen összeggel:

https://www.paypal.me/bpiautosok

Cégeknek

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek