Hirdetés

Hírek
M. Richárd: Nem a sorozatos szabályszegéseknek, hanem a körülötte zajló „médiacirkusznak” köszönhető, hogy most itt tart
M. Richárd: Nem a sorozatos szabályszegéseknek, hanem a körülötte zajló „médiacirkusznak” köszönhető, hogy most itt tart
Hirdetés

A Fővárosi Törvényszéken pénteken másodfokon tárgyalták a Dózsa György úti halálos baleset ügyét – adta hírül a Telex.

Mint írják, letartóztatásából, bilincsben vezették elő M. Richárdot a Fővárosi Törvényszékre, ahol pénteken a Dózsa György úti halálos baleset ügyét másodfokon kezdték tárgyalni. Az ügy elsőrendű vádlottja január óta van megint letartóztatásban, azután került be, hogy sokadjára hágta át a szabályokat, legutóbb szilveszterkor, amikor drogos bulit tartott a belvárosi éttermében.

A 44 éves férfit tavaly szeptemberben első fokon 4 év letöltendő fogházbüntetésre ítélték, és végleg eltiltották a járművezetéstől, miután halálos közúti baleset gondatlan okozásában és – egy 2015-ös ügy kapcsán – garázdaság vétségében, valamint könnyű testi sértés bűntettében is bűnösnek találták.

Az ügy harmadrendű vádlottja 1 év 10 hónap felfüggesztett fogházbüntetést kapott, és egy évre őt is eltiltották a vezetéstől.

A vádirat szerint 2017. május 15-én M. Richárd jogosítvány nélkül, a megengedett 50 km/órás sebességet jelentősen túllépve, 130 km/órás sebességgel haladt a XIII. kerületi Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába.

A Vágány utca felől érkező Citroën – amelynek sofőrje a harmadrendű vádlott – a lámpa zöld jelzése után a Dózsa György útról egy lendületes gyorsítással akart balra kanyarodni a Kassák Lajos utcába. A kanyar szabályos ívét azonban levágta, hogy mielőbb be tudja fejezni a manővert, és így ne akadályozza a szembejövőket. A nagy sebességgel közeledő Mercedest azonban nem vette észre, így az nagy erővel csapódott neki a kanyarodó Citroënnek.

A balesetben a kanyarodó autó két utasa, egy 23 és egy 37 éves férfi meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek.

A  tárgyaláson M. Richárd többek közt arról beszélt, hogy a médiacirkusznak is köszönheti, hogy itt tart.

Ez az egész túl van lihegve, biztos vagyok benne, hogy a médiának köszönhetően is. A legszigorúbb körülmények között, egy magánzárkában vagyok fogva tartva.

Azon a szinten, ahol én vagyok, sorozatgyilkosok, gyilkosok vannak, miközben én egy gondatlan baleset miatt állok bíróság előtt” – mondta.

Hirdetés

Arról is beszélt, hogy a büntetés-végrehajtási intézetben nincs biztosítva az orvosi ellátása, pedig szívbetegsége mellett veseelégtelenségben is szenved, emiatt mint állítja  „közvetlen életveszélyben van”.

A Telex beszámolója szerint M. Richárd új védője hosszan sorolta azokat az enyhítő körülményeket, amiket a védelem szerint a bíróságnak figyelembe kellene vennie. Kiemelte, hogy a férfi terhelt gyermekkora miatt régóta a csonka családokat támogató Fészek Alapítványnak segít.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy védence börtöntűrő képessége gyakorlatilag a nullával egyenlő.

Ráadásul a vádlott veseelégtelensége mellett „a szívbetegséggel összefüggésben fellépett egy alvászavar is, vagyis csak egy speciális berendezéssel tud kockázat nélkül aludni” – mondta a védő.

M. Richárd közlekedési előéletét – a kipontozódást kivéve – nem tartja terheltnek, mint ahogy azt az ügyészség sejteti. A védelem arra is kitért, hogy bár a pszichológus szakértő azt állította, M. Richárd azért nem lesz soha alkalmas a vezetésre, mert pszichopátiás személyiség, ez a mentális betegség ugyanakkor nem örökletes betegség. „A SOTE-n van ilyen terápia, vagyis hiányzik az a feltétel, hogy ez a betegség nem gyógyítható. 6-8 hónap terápia elegendő ahhoz, hogy valaki a szokásostól eltérő magatartást tanúsítson” – mondta Jován, aki szerint védence úgy van beállítva, mint aki „az önkéntes jogkövetésre alkalmatlan”.

 


KAPCSOLÓDÓ: (videó)

Nem hatotta meg az ítélet – Úgy tűnik az eltiltás ellenére megint autót vezetett M. Richárd


Az ügyvéd azt kérte, hogy védencét csak határozott időre tiltsák el a vezetéstől.

Kiemelte továbbá, hogy:

„Amikor a harmadrendű vádlott bekerült a kórházba, akkor M. Richárd és barátnője annak tudatában adott vért, hogy a balesetben érintett másik sofőrnek erre szüksége volt. Kell-e még győzködni az ügyészséget arról, hogy az én védencem nem az, mint akinek beállítják?”

A pénteki tárgyalás végén az ügyvéd indítványozta a védence szabadlábra helyezését az egészségi állapotára is hivatkozva, de ezt a bíró elutasította. Jogerős ítélet július másodikán várható az ügyben.

Forrás: Telex


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés