Hirdetés

Dashcam
Enyhék a büntetések. Elégedetlenek vagytok, pedig…
Enyhék a büntetések. Elégedetlenek vagytok, pedig…
Hirdetés

Enyhék a büntetések? Lehet.

Ebben a ma publikált esetben például megírtuk, hogy a

férfivel szemben az eljáró hatóság pénzbüntetést szabott ki és egy hónapra a járművezetéstől is eltiltotta.”

Aztán az egyik legnagyobb sajtóvisszhangot kiváltó Audi R8 sofőrjének esetében:

“250 napi tétel – 325 ezer forint – pénzbüntetésre ítélték a férfit. Emellett egy évre eltiltották a vezetéstől is.”

Ebben az ügyben a kamerás autóban ülő, Zoltán nevű olvasónk véleménye ez volt:

” Enyhén szólva az ügy óta többet nézek a visszapillantó tükörbe mint kellene, főleg ha a másfél éves kislányomat szállítom. Sajnos az ítélet részleteit nem ismerem és nem vagyok jártas az ilyen ügyekben, de

mint szereplője ennek az esetnek, kicsit enyhének ítélem meg a bírói döntést. Nem a pénzbírság összegével és nem is az eltiltással van problémám, hanem azzal, hogy

egyértelmű az elkövető nyilatkozatából, hogy fel sem fogta mit művelt. Ez egy mindennapos eset számára.

Az ilyen embert, aki hobbiból veszélyezteti mások életét, pszichológiai alkalmassági vizsgálat és gyakorlati KRESZ oktatás nélkül nem engedném vissza a forgalomba.Végül, nagyon meg szeretném köszönni a Dunakeszi Rendőrkapitányság gyors és szakszerű intézkedését az ügyben.”


El kell fogadni, hogy jogállamban élünk, ahol jogszolgáltatás zajlik. A jog emberei ugyanis nyilván jogszolgáltatást végeznek. Ez a dolguk.

Miért?

Mert sajnos a gyakorlati világban sok a nézőpont. Van egy elképzelt igazságosság, valamint sokféle igazságértelmezés, mely soha nem lesz egységes.

A közélet persze igazságszolgáltatást vár(na), de el kell fogadnotok, hogy egy jogállamban nem úgy működnek a dolgok, ahogyan azt sokszor elképzelnétek.

Itt van például mindjárt aMiért takarjátok ki a rendszámokatfolyamatos komment cunami.

Amennyiben az igazságérzetünk által vezérelve nem takarnánk ki a videókon azt, amit ki kell, akkor mindjárt a rövidtávon megélt célok mámorában fulladnánk meg a jog oltárán mi is, valamint azok a célok, amiket mint közösség tudnánk / tudunk elérni hamar megszűnnének.

Hirdetés

De akkor mi a pozitívum?

Minden, amit láttok.

2017 elején indult az oldal. 2018-tól már elkezdtük érezni, hogy a közlekedők legnagyobb részének ezekből az esetekből elege van, viszont sem a média, sem a rendőrség nem foglalkozott ezekkel az esetekkel a nagyon extrém ügyeket kivéve.

Pedig nap mint nap megtörténtek azok az elképesztő esetek, amik mostmár nemhogy publikálásra kerülnek, de a rendőrség folyamatosan szankcionálja is.

A jogi lehetőségekhez, a jogállamisághoz képest szerintünk a semminél – korábban ki sem derültek ezek – sokkal visszatartóbbak a kiszabott büntetések. Elhisszük, hogy az igazságérzetetek mást kíván, de idő kell még arra, hogy a növekvő esetszámmal a büntetési tételek is növekedjenek.

Napi szintű téma lett a médiában a közúti veszélyeztetés és a legkülönbözőbb szabálysértések, amik másokat is veszélyeztetnek, nemcsak a cselekményt elkövető sofőrt. Ezekre ugrik a rendőrség és a rendelkezésükre álló minden eszközzel próbálnak szankcionálni.

Azt írod kevés, vicc ez az ítélet

Mi biztosak vagyunk abban, hogy például a Audit vezető fiatalember tanult az esetből és reméljük azt, hogy az eltiltás ideje alatt nem fog vezetni és az eltiltást követően pedig bizonyára nem ismétel meg egy ehhez hasonló cselekményt.

Anyagi helyzettől függetlenül egyáltalán nem kellemes egy ilyen ügy és ítélet, ha a pénzbírság összegszerűségét nem is nézzük.

Biztosak lehettek benne, hogy megbánta, mert az, ami ott történt,

az 3 perc múlva már egy felejthető dolog lett volna, ha vesz mindenki egy nagy levegőt. Tehát nem, szerintünk nem mindenki M. Richárd!


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x