SOS Mobilgumis
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


Miért kell kitakarni a rendszámot? – leggyakoribb komment

Miért kell kitakarni a rendszámot? – leggyakoribb komment

2018-08-22 Facebook bpiautosok.hu

Jogi társoldalunk friss cikkei

“Mert mi így szeretjük!” ???

A nagy büdös ló[email protected] Egyáltalán nem szeretünk ám vele szívni, a lehető legkevesebb munkát tesszük bele, ezért is olyan undorítóan ronda, ahogy csináljuk…

Azért, mert ez Magyarország, ahol a jelenlegi személyiségi jogi törvények szerint a rendszám személyhez köthető adat, tehát alkalmas lehet arra, hogy a személyazonosság beazonosítható legyen. Tehát perelhetőek lennénk, főleg, mint bejegyzett sajtótermék, nem csak mint hobbihőbörgő posztoló. Ezen kívül nem fogunk paragrafusokat idézgetni, akit érdekel, utánanéz. Van ügyvéd aki ezt mondja, másik meg azt, lényeg, hogy bíróságra kell járnod…, ja nem… JÁRNUNK! miatta!!!

Oké, nehéz egy ilyen pert megnyerni, mert ez egy elég bonyolult törvény, sőt sok jogász nem is hallott olyanról, hogy valaki nyert ilyen ügyben pert, de nincs kedvünk / időnk bíróságra járni, ezért kitakarjuk.

Vegyünk egy példát: Férj épp megcsalja a feleséget, mi felteszünk egy dashcam videót (óra perc is látszik), nejkó meglátja ezt a neten. Válás… Férj berág, perel. Minket. Nem téged, aki megírta, hogy miért takarjuk ki a rendszámot. (pont) . (Szóval pont)

Pont a napokban egy népszerű vloggeer járt úgy, hogy arról beszélt, hogy e-autóval bunkóság parkolni, ezzel a helyet foglalni a töltőnél és megmutatta az autót. Beosztotta egy FB csoportba, ahol meglátta a tulaj és azonnal perrel fenyegette. A fent leírt okokból vlogger úr kitakarta a rendszámot utólag. Állítólag volt már ilyen ügye és nincs igaza a hőbörgőnek, mert nem konkrétan mutatta az autót, de nincs kedve bíróságra járni…

Szóval, nem vagyunk forradalmárok és a szabályokat betartjuk, mert hosszú távon gondolkozunk… (bocs, ha ezzel valakinek csalódást okoztunk)

“Háde” mi értelme így a dashcam posztoknak? – Másik gyakori komment a témában:

Attól, hogy a rendszámot nem látod, még a szín, típus látható, ezért megjegyzed, ha akarod, valamint hisszük, hogy ha megmutatjuk nektek és az autós társadalomnak az ilyen [email protected], akkor talán kevesebben csinálnak, csináltok ilyet:

Vagy ilyet:

SŐT! A rendőrség a sajtótermékektől, vagy a felvétel tulajdonosától  hivatalosan egyre gyakrabban kikéri a rendszámokat és folyamatosan indulnak eljárások ilyen felvételek alapján.

Köszi, hogy elolvastad. Ettől még bekommentelheted legközelebb is, csak most már van mit becopyznunk legközelebb. Peace…

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-02-24 Facebook

VIDEÓ: Újra alkalmazni fogják a kerékbilincset Budapesten

bpiautosok.hu

Az ATV Start vendége Csősz Krisztián főszerkesztő, Budapesti Autósok Közössége.

2020-01-22 Facebook

Tvrtkoval beszélgettünk a nem túl vidám témáról

bpiautosok.hu

Nincs mese. Autósként rossz végén állunk annak a bizonyosnak abban az értelemben,...

2020-01-12 Facebook

Riport: Balesetveszélyesen tolatott gyorsforgalmi úton. Nincs elfogadható indok!

bpiautosok.hu

Az RTL Klub híradójának adtunk interjút egy tegnapi esetről. A rendkívül balesetveszélyes...

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…

KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Társ-oldalaink

e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek