Hirdetés

Hírek
Csökkennek az üzemanyagárak, ezúttal valószínűleg érzékelni is fogjuk
Csökkennek az üzemanyagárak, ezúttal valószínűleg érzékelni is fogjuk
Hirdetés

Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is jelentősen csökken. A 95-ös benzin ára bruttó 15 forinttal kerül majd kevesebbe, a gázolaj ára pedig bruttó 10 forinttal csökken. Vélhetően ez az árcsökkentés valamilyen mértékben már a töltőállomások kiskereskedelmi áraiban is meg fog jelenni.

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete és szövetségesei (OPEC+) csütörtökön megállapodtak arról, hogy januártól napi 400 000 hordóval több olajat bocsájtanak ki a piacra. Ez a szám megegyezik a korábban tervezett, és az előző hónapokban is bevezetett emeléssel.

A hír hatására a Brent olaj hordónkénti ára egészen 70 dollár alá csökkent, ami 6%-os csökkenést jelent a hétfői árszinthez képest (akkor 74,52 USD volt az ár).

A jövő heti üzemanyagárak csökkenését a forint dollárral szembeni erősödése is segíteni fogja, hiszen közel 2%-ot tudott erősödni a hazai fizetőeszköz, 322 forintot kell adni a amerikai dollárért.

Hirdetés

Így a hazai nagykereskedelmi árak csökkenését várjuk a következő héten. Jelenleg a kutak kb. 15%-a értékesít üzemanyagot 480 forintnál alacsonyabb áron.

Az árbefagyasztás óta a benzin és a gázolaj beszerzési ára is csökkent, viszont a benzin átlagára 489 forint lenne, a gázolaj átlagára pedig 495 literenként, ha nem lenne az ár sapka.

Forrás: holtankoljak.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés