Hirdetés

Gondolkodtató
Vonatkozik-e a kormány mentőcsomagja az autót lízingelő autósokra?
Vonatkozik-e a kormány mentőcsomagja az autót lízingelő autósokra?
Hirdetés

Magánszemélyek és vállalkozások szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztik. – jelentette be ma délután Orbán Viktor miniszterelnök ezt is, többek között a kormány általi intézkedéscsomag részeként.

A magánszemélyek részére történő gépjármű finanszírozás már jó ideje szinte kizárólag zárt végű pénzügyi lízinggel történik.

A lízing és hitel közti alapvető különbség, hogy a lízingbevétel esetén a gépjármű a lízing futamideje alatt nincs az autót ténylegesen használó személy (üzembentartó) tulajdonában, csak a teljes összeg kifizetésekor kerül az ügyfél nevére az autó. (zárt végű pénzügyi lízing esetén)

Ám, mint finanszírozás, minden másban nagyon hasonlít a klasszikus autóhitelhez, amit a legutóbbi gazdasági válság óta egyébként már nem kínálnak a pénzintézetek.

Törleszteni tehát ugyanúgy kell havonta, mert annak elmaradása hasonló szankciókat von maga után, mint egy hagyományos hitel nem fizetése.

Többen írtatok nekünk, hogy a lízingelt autók esetén is fenáll-e majd az, hogy az év végéig felfüggesztik a törlesztési kötelezettséget.

Hirdetés

A válasz: Egyelőre nem lehet biztosan tudni.

Orbán Viktor ígérete szerint holnap publikálják az intézkedési csomag részleteit, valamint várhatóak további intézkedések.

Ebben remélhetőleg tisztázva lesz ez is, ahogy sok más részlet is a csomaggal kapcsolatban.

Egy biztos: Amennyiben alapvetően a cél az adósok mentése, akkor a lízingbevevő autósokról sem lenne szabad megfeledkezni.

FRISSÍTÉS:

(részletek a cikkben)

A lízingszerződésekre is vonatkozik a mentőcsomag. Részletek a cikkben


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés