Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Mégis mehetnek a fővárosiak és a Pest megyei lakosok is vidékre – Például a saját nyaralójukba
VIDEÓ: Mégis mehetnek a fővárosiak és a Pest megyei lakosok is vidékre – Például a saját nyaralójukba
Hirdetés

Minden budapesti és Pest megyei lakos elmehet a vidéki nyaralójába, telkére – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Alig egy hete, hogy  Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő egyértelműen megfogalmazott válaszban tájékoztatta a lakosságot, hogy a budapesti és Pest megyei lakosok még a saját tulajdonú nyaralóba való látogatás céljából sem utazhatnak vidékre, főképp nem aludhatnak ott. A bejelentés után rengeteg kérdést kapott az operatív törzs. Legtöbben továbbra sem értették, hogy hova és milyen indokkal mehetnek pontosan a budapesti és Pest megyei lakosok, továbbá, hogy ki és hogyan ellenőrzi a szabályok betartását.

Karácsony Gergely főpolgármester ezért szerdán nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, melyben felhívta a figyelmet arra, hogy a kommunikáció sok esetben nem egyezik meg a kormányrendelettel.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón elmondta, hogy bár vita alakult ki a budapestiek utazásáról, a kormány álláspontja mégis világos:

A kormányrendeletben meghatározott indokokkal lehet elhagyni az ingatlant, ha viszont azt valaki elhagyta, Budapestet és Pest megyét is elhagyhatja.

Ilyen értelemben a főváros és Pest megye nincs lezárva, tehát mindenki meglátogathatja vidéki ingatlanát a biztonsági szabályok betartása mellett.

Hirdetés

 


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés