Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Vigyázz! Ha átléped a megyehatárt alapos indok nélkül, simán megbírságolhatnak
VIDEÓ: Vigyázz! Ha átléped a megyehatárt alapos indok nélkül, simán megbírságolhatnak
Hirdetés

A védekezés első szakasza lezárult, a második szakaszban szigorú menetrend és szabályok szerint újraindítható az élet Magyarországon – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a szombati Kormányinfó Pluszban.

Budapesten és Pest megyében található még mindig a legtöbb megbetegedés, ezért a szigorú korlátozások itt fennmaradnak, a kevésbé fertőzött vidéken pedig most jött el az ideje a szabályok lazításának.

A Budapesten és Pest megyében élők továbbra sem hagyhatják el a lakóhelyüket, ha arra nincs alapos indokuk!

A szombati rendkívüli kormányinfón Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő is megerősítette:

„A budapesti és Pest megyei lakosoknak nem fér bele, hogy elutazzanak vidékre és ott folytassanak szabadidős sétát, és kiváltképpen nem aludhatnak ott” – mondta

Fővárosiként és Pest megyei lakosként ezután sem utazhat el senki például a vidéki nyaralójába, de vidéki strandra, vendéglátóhelyekre, állatkertbe és kirándulóhelyekre sem, alapos indokra van szükség a lakhely elhagyásához.

Hirdetés

 

Jellemzően hétvégén mindig többen szegik meg a kijárási korlátozásokat, mint hétköznap – mondta el Kiss Róbert rendőr alezredes.

Ezekkel kapcsolatban 1730 esetben kellett intézkedni a rendőröknek az elmúlt 24 órában: 844 esetben figyelmeztetést, 487 esetben helyszíni bírságot, míg 399 esetben feljelentést kellett alkalmazniuk.

Forrás: index.hu


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Dashcam

Hirdetés


Dashcam + kert

Hirdetés


Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Adatvédelmi beállítások