Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Jogerős ítélet –  Ez lett a biciklis futárt szándékosan fellökő autós büntetése
VIDEÓ: Jogerős ítélet – Ez lett a biciklis futárt szándékosan fellökő autós büntetése
Hirdetés

Még márciusban tettünk közzé egy felvételt, melyen az látható, hogy egy autós kiszáll járművéből és fellök egy kerékpáros futárt. A felvétel a rendőrséghez is eljutott természetesen, akik rövid időn belül azonosították és elfogták a férfit.

A vád szerint egy 38 éves férfi 2022. március 22-én, délután, a Szent István körúton autózott a Margit híd felől a Nyugati pályaudvar irányába, amikor Jászai Mari tér környékén elhaladt egy kerékpáros ételfutár mellett. A futár ráütött a terhelt gépkocsijának tetejére, majd tovább hajtott. A sofőr ezen felháborodva a kerékpáros után ment, a körúton utolérte, beállt elé az autójával, majd kiszállt, megragadta a futárt a karjainál és lökdösni kezdte a járda irányába, végül egy nagyot lökött rajta, amitől a futár elesett. A támadó ezt követően elhajtott a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitánysága a szükséges bizonyítékokat beszerezte, ennek eredményeként a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

Hirdetés

 

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően bűnösnek mondta ki a terheltet garázdaság vétségében, és ezért őt 150.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős.

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés