Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Ítélet született az MO-son büntetőfékező ámokfutó ügyében
VIDEÓ: Ítélet született az MO-son büntetőfékező ámokfutó ügyében
Hirdetés

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Budakörnyéki Járási Ügyészség hétfőn azt a 43 éves férfit, aki büntetőfékezéssel és leszorítással próbált elégtételt venni egy szerinte lassan haladó autóson az M0-son.

Az Audi vezetője 2020. május 27-én kora reggel az M0 autóúton közlekedve indokolatlan fékezésre és irányváltoztatásra kényszerített egy vele azonos irányba közlekedő járművet, miközben hamis hatósági igazolványt lobogtatott. Az esetről mi számoltunk be elsőként, felvételt olvasónktól kaptuk, ő vezette a kamerás autót.

A sportkocsi sofőrjét a rendőrök a felvétel alapján a bűncselekmény tudomásukra jutását követően rövid idő alatt azonosították, a 43 éves B. Zoltán kihallgatásán azt mondta, a másik járművet lassúsága miatt jobbról megelőzte, mire annak vezetője dudálással és villogással adott hangot nemtetszésének, ezt próbálta megbosszulni.

Hirdetés

KAPCSOLÓDÓ: 

 

VIDEÓ: Azonosították a rendőrök a kamu igazolványt mutogató M0-son büntető audist – Bp-i Autósok Közössége

A vádlott elismerte tettét, szerinte ez mindennapos szituáció, az ítélet ellen fellebbeztek:

B. Zoltán a kihallgatásakor elismerte tettét és sajnálkozását fejezte ki, ugyanakkor hozzátette, a másik sofőr provokálta. Az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé az ámokfutót közúti veszélyeztetés miatt. Az ügyben pedig már meg is született az ítélet.

A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit közúti veszélyeztetés bűntettében, ezért őt 250 napi tétel (325 ezer forint) pénzbüntetésre és 1 év közúti vezetéstől eltiltásra ítélte. A férfi és védője fellebbezett az ítélet után, így a döntés nem jogerős.


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés