Hirdetés

Dashcam
VIDEÓ: Ilyen előzést nem láttunk eddig. A leállósáv használata neki már smafu
VIDEÓ: Ilyen előzést nem láttunk eddig. A leállósáv használata neki már smafu
Hirdetés

Gondoltam elküldök nektek egy videót, hátha érdemesnek tartjátok a posztolásra.” – írta meg olvasónk, akinek fedélzeti kamerája rögzítette az esetet.

Az eset 14:50 körül volt, 1 órával később mint a videón jelzett idő, tegnap, azaz szombaton.

Én körülbelül 90 km/h-val mentem, a bordó és a szürke autó a sebességhatár (110 km/h) körüli tempóval mehettek. „

Ekkor a felvételen egy olyan előzést látunk, ami

azt gondoljuk, hogy még a leállósáv előzésre való használatánál is jóval veszélyesebb.

A BMW sofőrje tulajdonképpen a két autó között előzött úgy, hogy a belső sávban lévő autós a szalagkorlát felé, a külső sávban haladó pedig a műszaki sáv felé húzta el a kormányt, hogy biztonsággal elférjen a felezővonalon kettőjük között az ámokfutó.

Hirdetés


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.

REAGÁLÁS a tegnapi „Feljelentgetjük egymást a videóra vett szabálysértésekért, jól van ez így?” című Totalcar.hun megjelent „cikkre”:


Tudtam, hogy hiányzol majd a TC-nek Zách Dániel, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire hamar‼️Ez a cikk tőled nem, vagy biztosan nem így született volna meg. Minden tiszteletem a Tiéd.☝️A téma kikerülhetetlen, ez tény. Engem, a „szakma” kókler outsidereként bizonyos értelemben megnyugtat az ilyen magasságokban lévő színvonal.” – írta le gondolatát alapítónk, Csősz Krisztián.

Szó szerinti idézet következik a Totalcarról, mely egyik újságírójuk véleményét tükrözi: (reméljük csak az övét)

Öklendezhetnékem van az ilyen mószerelésre buzdító akcióktól. Most persze faszásan olyan eseteket vágtak be a videóba, amikre mindannyian azt mondjuk, vérlázítóak, kirívóak, durvák, esetleg tényleg kurva veszélyesek. De ne legyenek kétségeink, lesz jó pár takonygerincű, aki minden lehetséges faszságért fel fog jelenteni. Persze, tudom én, ha feljelenthet érte, és meg is basznak, akkor szabálytalan voltál. És ugye rajtam kívül mindig mindenki minden szabályt betart, se véletlenül, se szándékosan nem szeg meg még egy picikét sem. Istenem, de gyönyörű lesz, amikor besavanyodott faszok abban lelik az örömüket, hogy majd minden ültetett autót, stop táblánál csak _majdnem_ lelassítót, indexelés nélkül sávot váltót, körforgalomban seggét megcsúsztatót feljelent. Lesz itt végre rend, hurrá. Gyomrom fordul ki az ötlettől. ” – JELENT MEG A TOTALCARON TEGNAP.

A válaszunk:

Legalább annak jártatok volna utána, hogy bármilyen „takonygerincű” egy esetben sem tett feljelentést, hanem hivatalból indultak eljárások olyan ügyekben, amikben ha nem indultak volna, akkor az lett volna a probléma, hogy a rendőrség nem végzi a munkáját, csak sebességet képes mérni. Hát, bizony nehéz mindenkinek megfelelni, de elég lesújtó, hogy tájékozódás nélkül születik egy fröcsögő cikk egy egyébként fontos témában, egy általunk amúgy sokáig nagyra tartott oldalon.

Ajánljuk olvasásra ezen közleményünket, sokat segít talán majd a helyzet helyes megítélésében.

Ha pedig nem, akkor én – mint anti szakújságíró dilettáns  – beletörődök, elfogadom a színvonalat, konstatálva, hogy nincs oly nagy szakmai szakadék köztünk, ami szerintem nem nekem kellemetlen. További jó munkát nektek.

Csősz Krisztián – bpiautosok.hu alapító.

VÉGÜL A VIDEÓ JELENETEK, AMIK ALAPJÁN A RENDŐRSÉG AZ ELSŐ EGY HÓNAPNYI EGYÜTTMŰKÖDÉSÜNK UTÁN ELJÁRÁSOKAT INDÍTOTT HIVATALBÓL:


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.

Aki szerint ezen jelenetek között bármelyik eset nem volt kellően komoly szabálysértés, ami indokolt egy hivatalból induló eljárást, az azt gondoljuk, hogy nem tudja és nem is akarja játszani a közlekedés nevű TÁRSAS játékot.

Próbáljatok meg életben maradni az utakon. Segítsétek ebben egymást, amit tudunk mi is megteszünk… Mindenki más meg „vamzerezzen”, „III/III-asozzon” addig, amíg sajnálatosan nem válik érintetté egy közúti balesetben.


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés