Hirdetés

Dashcam
A rendőrséggel való együttműködésünkről
A rendőrséggel való együttműködésünkről
Hirdetés

A napokban szárnyra kapott a hír hazai médiumokban, hogy a rendőrség együtt kíván velünk működni.

Nos, a hír igaz, de a konkrétumokat tekintve sok a találgatás és a fél-információ, ezért tisztába tennénk ebben a cikkben az együttműködés lényegét.

Az oldal indulását követően nem titkolt cél volt, hogy szeretnénk, ha a működésünknek lenne egyéb társadalmi haszna is, a tájékoztatáson kívül.

Az elmúlt 1-2 év bebizonyította, hogy lett! Számtalan, a közösséget veszélyeztető közlekedő ellen indult hivatalból rendőrségi eljárás.


Ez az eset például valószínűleg a szőnyeg alatt maradt volna, ha nem közöljük le:

Érdekes dolgok derültek ki. Itt tart az eljárás a Pesti úti ámokfutó ügyében


Aki az ilyen esetek jelenlétét az utakon pártolja, az azt gondolom, hogy nem helyesen ítéli meg a helyzetet. Nagyon fontos az, hogy a rendőrség ezekkel az esetekkel – fedélzeti kamera felvételek alapján – elkezdett foglalkozni és folyamatosan eljárásokat indít.

Mi az oldal fennállása óta egyetlen feljelentést sem tettünk.

Forrás: atv.hu

A rendőrség az eljárásokat hivatalból indítja, indította, mi pedig törvényi kötelezettségünknek eleget téve – mint sajtótermék – együttműködünk velük és segítjük a munkájukat, ha tudjuk ” – fogalmazta meg oldalunk alapítója, Csősz Krisztián

A nyilvános közzététel (természetesen nem megszemélyesíthető módon) és a rendőrségnek az erre való reagálása hatással van az emberekre. Azt gondolom, hogy sokan máshogy ülnek autóba és máshogyan közlekednek, mióta a média foglalkozik fedélzeti kamerás esetekkel.

Újra hangsúlyoznám, hogy nem gondolom, hogy annak, aki a közlekedést, mint „társasjátékot” felelősen játsza, annak ebben a sokak által „új világnak hívott” életben félnivalója lenne. 

Legalábbis sosem volt célunk, hogy sárga lámpán átcsúszó, záróvonalat érintő autósokról publikáljunk felvételeket.

Mivel emberek vagyunk, hibázunk. Bizonyára az olvasók nagy része és én is hajtottam már át egy már éppen bepiruló lámpán, vagy esetleg érintettünk már záróvonalat. 

A probléma azzal a réteggel van, akik ezt tudatosan teszik és életforma-szerűen, sportot űznek abból, hogy magasról tesznek a közlekedési szabályokra, csupán a mentalitásukból fakadóan, vagy sietségből (véleményem szerint a valós sietség a ritkább) 

A cél tehát a renitens, direkt szabályszegők visszaszorítása, ezáltal növelve a közlekedési kultúra színvonalát.

Az ilyen, közlekedést, mint csapatjátékot játszani nem tudó, vagy akaró közlekedők kiszűrése a forgalomból társadalmi felelősségvállalás, hiszen aki így közlekedik az utakon, az veszélyt jelent a közösségre.

– tette hozzá Csősz Krisztián.

MI VÁLTOZIK?

A rendőrséggel egy most született együttműködésünknek részeként a kiemelt, társadalomra veszélyes esetekben nem fogjuk megvárni azt, amíg a rendőrség az oldalunk szemlézéseként rátalál az adott felvételre, vagy egy állampolgári bejelentést követően jut információhoz, hanem mivel a cselekménytől eltelt idő nagyban hozzájárul az eredményes eljáráshoz, ezért a publikálást követően soron kívül értesítjük őket a kiemelt esetekben, mint például ez volt:VIDEÓ: Egy nap alatt azonosította a rendőrség a járdán száguldozó kék autót


Ennek hatására a felvétel haladéktalanul hozzájuk kerülhet a hivatalos értesítést követően.

Így gyorsabban megkezdhetik az eljárást az ügyben, ami abban az esetben például nagyon fontos, amikor térfigyelő kamerák felvételeit is igénybe kell venniük.

FONTOS!

Megköszönjük, ha a társadalomra veszélyes, meghökkentő tartalmat küldesz, mert elsősorban az ilyen jelenségek kiszűrése a célunk.
Továbbra sem vagyunk „feljelentő-oldal”, tehát a közlekedésben (sajnos) gyakran előforduló, apró KRESZ szabályszegésekkel nem foglalkozunk(!)

A rendőrséggel való együttműködésünk ellenére megmaradtunk média-hírközlő oldalnak, ami a hírközlés mellett társadalmilag fontos tevékenységet is végez, azaz segíti a rendőrség munkáját az extrém, kiemelt, közösségre egyértelműen veszélyes közlekedőkkel szemben.
Ezek az esetek azok, amik mostantól gyorsabban a rendőrség látókörébe kerülnek.

Köszönjük az ebben való segítségeteket és mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk!

ÍGY TUDSZ VELÜNK KAPCSOLATBA LÉPNI


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés