Hirdetés
Dashcam
Érdekes dolgok derültek ki. Itt tart az eljárás a Pesti úti ámokfutó ügyében
Érdekes dolgok derültek ki. Itt tart az eljárás a Pesti úti ámokfutó ügyében
Hirdetés

Mint azt február 28-án megírtuk és bemutattuk, őrült kamikaze módjára ijesztgette a szembejövőket egy Hyundai sofőrje a Pesti úton.


VIDEÓ: Őrült kamikaze módjára ijesztgette a szembejövőket egy Hyundai sofőrje a Pesti úton


Mivel a közzétételt követően, szinte azonnal több, mint 100 ezren látták a felvételt, ezért szokás szerint a rendőrséggel való hatékony együttműködésünknek eredményeképpen azonosították a sofőrt két napon belül.

Közúti veszélyeztetés gyanúsítottjaként hallgatták ki a férfit és egy füst alatt azon nyomban el is vették a jogosítványát.

Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását arra hivatkozva – amit az ámokfutót leleplező videó készítője is állított, és ami a felvételen is látható –, hogy

„… a férfi a haladása során, közlekedési helyzetből adódó bármilyen észszerű indok nélkül, több alkalommal áttért a szemben lévő forgalmi sávba úgy, hogy ott folyamatos gépjármű-forgalom volt. Ennek során egy szemből érkező, szabályosan közlekedő gépkocsi sofőrjét fékezésre kényszerítette, valamint a sofőrnek az úttest jobb oldalán lévő szalagkorlát mellé kellett lehúzódnia, mivel csak így tudta elkerülni a gyanúsított járművével történő ütközést”.

Az ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított cselekménye közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas.

Hirdetés

Ezért is kezdeményezték a letartóztatását:

Mivel a gyanúsított a lakóhelyén, a tartózkodási helyén és telefonon sem volt elérhető, azaz az általa megadott elérhetőségek egyikén sem, bejelentett munkahellyel nem rendelkezik, a vádhatóság szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

Hiába érveltek azonban az ügyészek a bíróság előtt azzal, hogy a meglévő adatok alapján a férfival szemben több esetben is indult korábban már büntető-, illetve szabálysértési eljárás, azért mert észszerű indok nélkül konfliktusba került a környezetével, agresszívan lépett fel a körülötte lévőkkel szemben, ezért álláspontja szerint a gyanúsított esetében a bűnismétléstől is megalapozottan kell tartani, a hétvégén azonban bíróság csak a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el. Eszerint nem hagyhatja el Budapest és Pest megye területét.

Ez azért is érdekes döntés, mert a hatóságoktól kapott információink szerint

a 49 éves gyanúsított többnyire abban a kocsiban tartózkodik – mondhatni életvitelszerűen –, amivel a most terhére rótt bűncselekményt elkövette.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina a KTI.hu-nak elmondta, az ügyészség megfellebbezte a döntést.

Arról, hogy végül letartóztatják-e a Pesti úti ámokfutót vagy továbbra is szabadlábon védekezhet, a kialakult bírósági gyakorlat szerint két héten belül dönt a fellebbviteli bíróság. – írja a kozlekedesbiztonsag.kti.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája