Végrehajtandó börtönbüntetést kér az ügyészség a Ferihegyi úti halálos baleset vádlottjára
Végrehajtandó börtönbüntetést kér az ügyészség a Ferihegyi úti halálos baleset vádlottjára
Hirdetés

A vád szerint egy 33 éves férfi kábítószertől bódult állapotban, a megengedett sebességet jelentősen túllépve, egy előzés során frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő sértett gépkocsijával. A férfival szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz.

A vádirat szerint a vádlott – egy 33 éves férfi – 2020. február 4-én napközben nagyobb mennyiségű kokaint fogyasztott, majd kábítószertől befolyásolt állapotban, az esti órákban, a XIX. kerületben, a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton vezette a taxi üzemű személygépkocsit úgy, hogy biztonsági övét sem csatolta be.

A vádlott közlekedése során a megengedett 70 km/h sebességet meghaladó, mintegy 130-135 km/h sebességhez közeli sebességgel, az előtte szabályosan, 50-60 km/h sebességgel közlekedő személygépkocsi előzésébe kezdett.

A járművezetés előtt elfogyasztott kokain a vádlott figyelő-vigyázó készségét csökkentette, ezért a vádlott bódult állapotából adódóan, nem tudta felmérni a közlekedési helyzetet, így azt, hogy az előzést biztonságosan végre tudja-e hajtani, illetve, hogy az előzés befejezése után a járművel biztonságosan vissza tud-e térni a megelőzött gépjármű elé.

 


KAPCSOLÓDÓ: (videó)

El volt tiltva a vezetéstől a taxis, aki részese volt a tegnapi gyorsforgalmin történt halálos balesetnek


Ennek ellenére a vádlott áthaladt a menetiránya szerinti szemközti sávba, ahol ekkor tőle mindössze 54 méter távolságban (a biztonságos előzéshez szükséges 260-265 méter helyett) közlekedett a sértett. A sértett férfi 55-60 km/h sebességgel haladt, valamint a személygépkocsiban biztonsági övvel volt rögzítve.

A vádlott autója előtt haladó sofőr észlelve az őt előző vádlottat, és a szemből érkező járművet, lassítani kezdett azért, hogy a vádlott a járműve elé vissza tudjon térni.

A vádlott jelentős sebességtúllépése miatt azonban a járművek olyan gyorsan közelítettek egymáshoz, hogy a vádlott a sofőr lassítása ellenére sem tudott a saját forgalmi sávjába visszatérni.

A sértettnek a baleset érdemi elhárítására lehetősége nem volt, a vádlott mintegy 130-135 km/h sebességgel, a sértett által vezetett autó elejének ütközött.

Hirdetés

A sértett gépkocsija az ütközés következtében megpördülve, a szalagkorlátnak csapódott, majd a szalagkorláton átbukva, az ott lévő fás területen egy közvilágítási oszlopnak ütközve állt meg. A vádlott által vezetett jármű az ütközés következtében szintén megpördült, és a szalagkorlátnak ütközve, a forgalommal szemben állt meg.

A sértett a balesetben olyan súlyos, az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett el, amelyek következtében a szakszerű orvosi ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette.

A balesetben a vádlott is megsérült.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vádlott jelenleg is bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll.

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés