Hirdetés

Hírek
Vádat emelt az Ügyészség ellene! Több közlekedéshez kapcsolódó bűncselekményt követett el
Vádat emelt az Ügyészség ellene! Több közlekedéshez kapcsolódó bűncselekményt követett el
Hirdetés

2023. november 22-én publikáltunk egy nem mindennapi esetet. Botot rántott egy kisteher sofőrje és lesújtott a motorháztetőre, majd ráhúzkodta kormányt a Skodára.

A Pécsi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal férfival szemben, aki sorozatosan követett el közlekedéshez kapcsolódó bűncselekményeket.

Hirdetés

No Title

Olvasónk fedélzeti kamerája rögzítette a felvételt „Pécsett, az 57-es út és a Siklósi út találkozásánál, 2023.11.22-én, reggel 7:21-kor. (a kamera órája nem állt át téli időszámításra) A piros lámpánál Volkswagen kisteher sofőrje az ablakon kihajolva egy bottal hadonászott a Skodás felé, majd néhányszor rácsapott az autó elejére.

A vádirat szerint a jogosítvánnyal nem rendelkező, 20 éves férfi 2023. november 22-én reggel Pécsett eltiltás hatálya alatt vezetett egy tehergépkocsit.

Egy lámpás kereszteződésben a belső sávban haladó gépkocsi mellé állva szóban megfenyegette a gépkocsi vezetőjét, majd egy hosszú bottal kinyúlt a lehúzott bal oldali ablakon és többször ütő mozdulatokat tett a sértett irányába, közben azzal fenyegette, „hogy szét fogja verni az autót”. Miután a forgalommal haladva elindultak, a sértett gépkocsija mellé érve felé kormányozta a tehergépkocsit úgy, hogy áttért a másik forgalmi sávba. A sértett az ütközést hirtelen fékezéssel és balra kormányzással tudta elkerülni.

A vádlott megszegte a KRESZ rendelkezéseit, cselekményével a másik gépkocsi vezetőjének életét és testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Ezt követően, 2023. december 7-én továbbra is eltiltás alatt vezette a gépkocsiját Pécsett, melynek során anyagi kárral járó közlekedési baleset részese volt.

Hirdetés

A Pécsi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett eltiltás hatálya alatti vezetés bűntettével és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben több alkalommal folytattak szabálysértési és büntetőeljárást közlekedéshez kapcsolódó cselekmények miatt.

A vádlott letartóztatásban van, vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés és végleges hatályú járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza az ügyészség. A fotók a nyomozati irat részei, azok egy forgalomban résztvevő gépkocsi fedélzeti kamerájának felvételéből származnak.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés