Hirdetés

Gondolkodtató
Üldözte, majd meglökte kocsijával a másik autóst, így balesetet okozott. Ítélet született
Üldözte, majd meglökte kocsijával a másik autóst, így balesetet okozott. Ítélet született
Hirdetés

Egy férfi autójával üldözte, majd filmekben látható akcióval meglökte haragosa kocsiját, aki elvesztve uralmát a jármű felett és így balesetet szenvedett. A vádlott férfi elhajtott a helyszínről: most másodfokon súlyosabb büntetésre számíthat. – írja a kreszvaltozas.hu

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye szerint az ügyészség indítványával egyezően a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletével súlyosította annak a vádlottnak a büntetését, aki haragosát gépkocsival üldözőbe vette, majd annak autóját az útról leszorítva a sértett súlyos sérülésével járó balesetet okozott.

A vád szerint a 32 éves férfi lakóhelyén – egy Pest megyei településen – 2017. szeptemberében két családtagja társaságában autózott, amikor megpillantotta a szintén gépkocsival közlekedő egyik rokonát, akivel haragos viszonyban állt.

A vádlott a sértettet üldözni kezdte, majd miután utolérte, autójával a sértetti gépkocsi bal hátsó sarkának ütközött. Utóbbi az ütközés hatására megpördült, az út melletti árokba csapódott és felborult.

A vádlott a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A baleset következtében a sértettet életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol életét a gyors műtéti beavatkozás mentette meg.

Hirdetés

Sérülései maradandó fogyatékossággal jártak.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 5 év szabadságvesztésre ítélte.

A ítélet ellen, annak súlyosítása iránt az ügyész fellebbezést terjesztett elő, amelyet a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott. Az ügyben másodfokon eljárt Fővárosi Ítélőtábla a vádlottat – a közúti veszélyeztetés bűntettével halmazatban – segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében is bűnösnek mondta ki,

ezért az elsőfokon kiszabott büntetését 6 év szabadságvesztésre súlyosította.


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés