SOS Mobilgumis
hirdetésTraffipaxblokkoló volt a ceglédi gázoló autóján

Traffipaxblokkoló volt a ceglédi gázoló autóján

2019-07-22 Facebook By bpiautosok.hu
Új videó: Kikészített az anyósom!
Legfrissebb dashcam kibeszélő műsorunk itt!

A Cegléden húsvét előtt elgázolt két fiatal szülei újabb részleteket osztottak meg a 24.hu-val, a baleset körülményeit ismertető szakértői jelentésből.

A jelentés arra jutott háromféle becslés alapján is, hogy a 22 éves gázoló 100 kilométeres óránkénti sebességnél nagyobb tempóval ütötte el a két fiatalt, akik közül a lány meghalt, barátja súlyos sérüléseket szenvedett.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

A körforgalomtól az ütközés helyéig tartó 350 méteres szakaszon az átlagsebessége 120 feletti volt, röviddel az ütközés előtt pedig 150 kilométer per órával mehetett az autó. A szülők által megismert dokumentum szerint ekkor taposott a fékre a sofőr, de így sem tudott százas tempó alá lassulni az ütközésig.

A baleset éjszakáján a rendőrök kikérdezték a gázolót, aki a jelentés szerint azt mondta, nem érzi magát felelősnek, de nagyon sajnálja az esetet, és azt állította, hogy körülbelül ötvenes tempóval közlekedett. Szerettük volna megtudni, továbbra is úgy érzi-e a fiatalember, akit nemrég a rendőrség meggyanúsított,hogy a megengedett körüli sebességgel haladt, de ügyvédje elhárította érdeklődésünket azzal, hogy nincs felhatalmazása nyilatkozni.

A szakértők átnézték az autót, és arra jutottak: volt rajta traffipaxérzékelő- és blokkoló berendezés. Ki is próbálták az eszközt, és a dokumentum szerint működött, vagyis blokkolta a traffipax működését.

Helyiek is említették a 24.hu-nak, hogy a gázoló autója fel volt tuningolva. A jelentés ezt igazolni látszik: a gyárilag mintegy 300 lőerős BMW-nek durván 100 plusz lóerőt jelentett a beépített teljesítménynövelő, amely a szakértői jelentés szerint a baleset utáni átvizsgálásakor is bekapcsolt állapotban volt.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Ráadásul az anyag arra utal, hogy az autó forgalmijában nem a megnövelt teljesítmény szerepelt.

Forrás: 24.hu
Borítókép: illusztráció

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.


Új videó: Kikészített az anyósom!
Legfrissebb dashcam kibeszélő műsorunk itt!

Érdekelhet 

100% FIGYELEM! Koncentrálj a Vezetésre!

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…

KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek