Hirdetés

Hírek
VIDEÓ: Térfigyelő rögzítette, valamint újabb részletek is kiderültek a velencei buszbalesetről
VIDEÓ: Térfigyelő rögzítette, valamint újabb részletek is kiderültek a velencei buszbalesetről
Hirdetés

Mint arról tegnap mi is beszámoltunk, lezuhant egy busz egy felüljáróról, 21-en meghaltak Velence közelében.

Nyilvánosságra hoztak egy térfigyelő kamerás felvételt, amin ugyan elég messziről, de látszik a baleset pillanata.

Hirdetés

A BBC információi szerint a rendőrség a térfigyelő kamerák felvételeiből próbálja kideríteni, hogy pontosan mi történt.

Van egy videónk a buszról, mielőtt lezuhant. Eszerint a jármű hirtelen lelassított, majd fékezni kezdett. Már majdnem megállt, amikor átesett a védőkorláton. Szerintem a sofőr rosszul lett, mert különben nem tudom megmagyarázni a történteket. Látszólag nem volt semmilyen zavaró tényező az úton

– mondta Massimo Fiorese, az érintett busztársaság dolgozója. Hozzátette, a jármű egy évnél sem volt régebbi, a sofőr pedig tapasztalt volt.

A hírek szerint a balesetben egy horvát nő is meghalt, aki Marko Bakovic horvát focista újdonsült felesége volt. A nő közös gyermekükkel volt várandós.

Az index.hr információi szerint Antonela és Marko Bakovic épp nászútjukon voltak Velencében, ugyanis 20 nappal a tragédia előtt házasodtak össze. Marko Bakovic túlélte a balesetet, jelenleg az intenzív osztályon ápolják. Sérülései súlyosak, de már túl van az életveszélyen.

A portál szerint Bruno Cherchi velencei ügyész elmondta, hogy szerda délutánig mindössze három-négy túlélő tudott beszélni a nyomozókkal. A tűzoltók végül szerda hajnalban távolították el a helyszínről az összetört buszt. A közeli kórházban pszichológusokból és pszichiáterekből álló fogadópontot hoztak létre, amely segítséget nyújt az áldozatok családjainak.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök közölte: az ország együtt érez az áldozatok családjával és barátaival. A város hatóságai a tragédia után háromnapos gyászt hirdettek, a római szenátus egyperces néma csenddel tisztelgett az elhunytak előtt.

Az MTI nemrég közölte, hogy Bruno Cherchi ügyész szerint azonosították a buszbaleset mind a 21 halottját. A tisztviselő megerősítette, hogy kilenc ukrán, négy román és három német utas, valamint egy-egy utas Portugáliából, Dél-Afrikából és Horvátországból származott.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés