Hírek
VIDEÓ: Lezuhant egy busz egy felüljáróról, 21-en meghaltak Velence közelében
VIDEÓ: Lezuhant egy busz egy felüljáróról, 21-en meghaltak Velence közelében
Hirdetés

Legalább 21 ember életét vesztette Velence Mestre nevű városrészében kedd este történt súlyos buszbalesetben – közölte a helyi sajtó és az észak-olaszországi város polgármestere.

Olasz sajtóhírek szerint súlyos buszbaleset történt Velence közelében kedden nem sokkal este 8 óra előtt. A menetrend szerinti járat egy felüljáróról zuhant le az út mellett futó vasúti sínekre.

A busz mintegy 10 métert repült a Mestre és Marghera között a Mestre és az A4-es autópálya között vezető felhajtó felüljáróján.

A halálos áldozatok mellet legalább 20 sérültje van a balesetnek.

Hirdetés

A gázüzemű busz eddig tisztázatlan okokból áttörte a korlátot és egy raktárépület és a mestre-i pályaudvar vágányai közé zuhant, ahol kigyulladt.

Az elsőként előkerült áldozatok közül néhányan állítólag halálra égtek, kiskorúak is lehetnek köztük. Az MTI szerint legkevesebb 21 halálos áldozata van a tragédiának. A helyszínre több mentőautó érkezett ki, a vasúti forgalmat Mestre és Velence között leállították.

Luigi Brugnaro velencei polgármester szerint egy magánkézben lévő buszról van szó, amely turistákat szállított egy kempingbe a közeli Marghera településen. Egyelőre pontos  nincsenek információk az áldozatok állampolgárságáról, de lapértesülések szerint többségében ukrajnai turisták utazhattak a buszon.

„Azonnal elrendeltem, hogy a város gyászba boruljon annak a sok áldozatnak az emlékére, akik a balesetet szenvedett buszban voltak. Apokaliptikus jelenet, nincsenek szavak” – írta az X-en a település polgármestere.

Hirdetés

„Egy vadiúj elektromos busz zuhant a mélybe. Egyelőre nagyon nehéz megérteni, hogyan következett be ez a szörnyű tragédia, úgy tudom, hogy az útviszonyok sem voltak rosszak” – nyilatkozta Luca Zaia, Veneto régió kormányzója a RAI állami televíziónak. Szavaiból az olvasható ki, hogy nem technikai meghibásodás miatt sodródott le a busz az útról. Más források szerint egyébként a busz hibrid meghajtású volt.

Luigi Brugnaro velencei polgármester a tragédia után gyászt hirdetett a városban. A baleset helyszínét apokaliptikusnak írta le, elmondása szerint felkavaró dolgoknak volt a szemtanúja.

Hozzátette, hogy a rendőrök nem találták nyomát annak, hogy a sofőr beletaposott a fékbe, ez tovább erősíti azt a teóriát, hogy Rizzotto vezetés közben rosszul lett, és ezért nem tudta kivédeni a balesetet.

Paolo Rosi, Veneto régió vezetője „szívszorítónak” nevezte a tragédia helyszínét. „A rosszullét kerülgetett mindenkit az összeroncsolódott busz közelében. Négy gyereket kórházba szállítottak, akik közül ketten meghaltak. Sok mindent megéltem már, de ehhez fogható szörnyűséget még életemben nem láttam” – tette hozzá.

Forrás: Index
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés