Hirdetés
Gondolkodtató
Szól a kürt, majd maga alá gyűri a vonat az autót. Miért hajt ennyi autós a vonat elé?
Szól a kürt, majd maga alá gyűri a vonat az autót. Miért hajt ennyi autós a vonat elé?
Hirdetés

Június közepéig 47 súlyos vagy halálos baleset történt Magyarország vasúti átjáróiban, vagyis kétszer annyi, mint az utóbbi évek azonos időszakában, átlagosan. A számok annyira riasztóak, hogy a MÁV és a rendőrség folyamatosan kampányol a megelőzésért, az autósok viszont ügyet sem vetnek a figyelmeztetésekre, és hetente százával a sínekre hajtanak, amikor piros a lámpa, évente 800-900 alkalommal törik le a félsorompókat, és olykor túl későn veszik észre a feléjük száguldó szerelvényt. – hívja fel a figyelmet a Telexen megjelent cikkében Zách Dániel.

A műsorban felidéznek néhány emlékezetes ügyet, a közlekedési pszichológust a szabálysértés lélektani háttérről és a téves észlelésről kérdezik, illetve arról, hogy mit él át egy mozdonyvezető, amikor kénytelen végignézni, amint a szerelvény maga alá gyűri az átjáróban lévő autót.

A vasúttársaság biztonsági szakértője a lehetséges megoldásokról beszél, Dr. Herpy Miklós közlekedési jogász pedig elmondja, milyen büntetésre számíthat, aki megússza az ütközést. A műsor drámai felvételeket tartalmaz.

Hirdetés

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája