Hirdetés

Hírek
Sínekre hajtott a szirénázó mentőautó, de lecsukódott a sorompó – videó
Sínekre hajtott a szirénázó mentőautó, de lecsukódott a sorompó – videó
Hirdetés

A sorompó már épp csukódott, amikor a mentőautó felhajtott a sínekre. Kihajtani viszont már nem tudott az átjáróból.

Ha az orosz autós videók a közúti balhékról, verekedésekről és ittas vezetésről szólnak, akkor a lengyelekről lassan elmondhatjuk, hogy az ő „specialitásuk” a vasúti sínekre hajtani akkor, amikor épp jön a vonat. Ott volt például az a furgon, ami egyértelműen tilos jelzésnél hajtott a sínekre, vagy a lengyel kamionos, aki Csehországban akart gyorsabb lenni a közeledő szerelvénynél. Sajnos nem sikerült, a vonat úgy ment át a kamionon, mint kés a vajon. Ezúttal ismét Lengyelország volt a helyszín.

Az egyik térfigyelő kamera vette fel, ahogy a lecsukódó sorompónál hajtott a sínekre egy szirénázó mentőautó, ám kijutni már nem tudott onnan. Mivel a sorompót nem akarta kitörni, így nem sok választása maradt, mint ott várakozni.

 

Azt nem tudni, a vonat vezetője hogyan szúrta ki, hogy baj van, – lehet, hogy rádión szóltak neki oda –, de az tény, hogy sikerült megelőznie a balesetet azzal, hogy megállt, majd nagyon óvatosan haladt el a jármű mellett – a mentőautó pedig le tudott húzódni annyira, hogy ne legyen (nagy) baj.

 

Kérdéses persze, hogy mennyire volt jó ötlet a sínekre hajtani. Egyfelől érthető módon a legkevésbé sem, ám mivel egy megkülönbözőtető jelzést használó mentőautóról volt szó, valószínűleg a legrövdebb időn belül a kórházba – vagy a helyszínre – kellett volna érnie.

 

Ettől persze kevésbé lesz érthető, hogy a záródó sorompónál miért gondolta a sofőr, hogy át fog jutni.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171228_vasuti_atjaro_mentouato_video

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés