A rendőrség ezt írta a műszaki vizsgákkal kapcsolatban

A rendőrség ezt írta a műszaki vizsgákkal kapcsolatban

2020-03-19 Facebook

Mi is közzétettük, hogy a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet miatt nem kötelező műszaki vizsgára vinni az autókat. Reagált a rendőrség is az origo megkeresésére!

A vizsgák továbbra is folynak, de a lejáró forgalmi esetén nem kötelező műszakira menni, mert az okmány a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényes.

Az Origónak a rendőrség megerősítette, hogy nem büntetik a lejárt forgalmival közlekedő autókat.A gépjárművek műszaki érvényességére is vonatkozik a 41/2020. (III.11.) Korm. rendelet; a rendőrök ennek megfelelően járnak el”– írta az ORFK kommunikációs szolgálata.


Egy másik gyakran felmerülő kérdés, hogyan történik most a vásárolt autók átírása. Az okmányirodák és kormányablakok jelenleg csak időpontfoglalással rendelkező ügyfeleket fogadnak, több helyen pedig egyáltalán nincs gépjármű-ügyintézés.

Ezzel kapcsolatban igazán konkrét válasz egyelőre nincs.A veszélyhelyzet miatt, a járványügyi kockázatok csökkentése céljából meghosszabbodó érvényességű okmányok, engedélyek köre felülvizsgálat alatt áll”– írta az Origónak az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

“A közlekedésért felelős innovációs tárca a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében ugyanakkor nyomatékosan azt kéri mindenkitől, hogy aki teheti, maradjon otthon. A műszakilag nem megfelelő gépjárművel vagy nem megfelelő egészségügyi állapotban közlekedés még érvényes okmányok és engedélyek birtokában is a közlekedő felelőssége.”

“A jogszabály csak azokra az okmányokra vonatkozik, amelyeknek a rendelet hatálybelépését követően járt le az érvényessége.”

Forrás: origo.hu

Tanácsolni nem akarjuk, hogy márpedig vigyétek műszakizni az autót, mert az egészség a legfontosabb, de egy biztos:

A veszélyhelyzet utáni időszak (IS) komoly megpróbáltatást jelent majd a szervizeknek, kormányablakoknak, mert mindenki egyszerre akarja majd elintézni azt, amit nem volt kötelező a vészhelyzet idején.


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés