Leállhat az autók vizsgáztatása itthon, senkinek nem kell műszakira mennie

Leállhat az autók vizsgáztatása itthon, senkinek nem kell műszakira mennie

2020-03-18 Facebook

Nemcsak a személyi okmányok nem járnak le a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt, műszaki vizsgára sem kell vinni a kocsikat – tudta meg az Origo.

Már korábban felhívták a figyelmet arra, hogy az új koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet miatt a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos valamennyi hivatalos, március 12-t követően lejáró okmánya a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényes.


Az Origo rákérdezett a Belügyminisztériumnál arra, hogymi a teendője azoknak, akiknek a napokban járna le az autójuk műszaki érvényessége.

“A magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet alapján a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai,a személyazonosító igazolvány, a vezetői engedély, a forgalmi engedély, és a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványa a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek”– írta a Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya.

Ez röviden azt jelenti, hogy amíg a veszélyhelyzet tart, nem kell műszaki vizsgára vinni az autókat, a forgalmi engedélyek is a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek Magyarország területén.


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés