Hirdetés
Gondolkodtató
Leállhat az autók vizsgáztatása itthon, senkinek nem kell műszakira mennie
Leállhat az autók vizsgáztatása itthon, senkinek nem kell műszakira mennie
Hirdetés

Nemcsak a személyi okmányok nem járnak le a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt, műszaki vizsgára sem kell vinni a kocsikat – tudta meg az Origo.

Már korábban felhívták a figyelmet arra, hogy az új koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet miatt a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos valamennyi hivatalos, március 12-t követően lejáró okmánya a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényes.

Hirdetés

Az Origo rákérdezett a Belügyminisztériumnál arra, hogymi a teendője azoknak, akiknek a napokban járna le az autójuk műszaki érvényessége.

“A magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet alapján a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai,a személyazonosító igazolvány, a vezetői engedély, a forgalmi engedély, és a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványa a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek”– írta a Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya.

Ez röviden azt jelenti, hogy amíg a veszélyhelyzet tart, nem kell műszaki vizsgára vinni az autókat, a forgalmi engedélyek is a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek Magyarország területén.


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája