Hírek
Reagált a rendőrség a 17. kerületi ámokfutó fiatal vádjaira
Reagált a rendőrség a 17. kerületi ámokfutó fiatal vádjaira
Hirdetés

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, komoly autósüldözés szemtanúi lehettek csütörtök éjjel a 17. kerület lakói. Azóta kiderültek a részletek is. A volán mögött egy 16 éves ült, a gyalogost az egyik járőr ütötte el. Az ügy ezután kezdett bonyolódni, ugyanis az ámokfutó fiatal megvádolta a rendőröket.

Állítása szerint ólomkesztyűvel ütlegelték a rendőrök, ő pedig valójában csak rémült volt, ezért menekült ámokfutóként.

A rendőrség közleményben válaszolt, melyben határozottan elutasítják és alaptalannak tartják a vádakat.

A rendőrök azt követően akarták igazoltatni a gépkocsi vezetőjét, hogy a XV. kerületben a forgalommal szemben hajtott egy egyirányú utcában. Az autós menekülés közben több rendőrautónak nekihajtott, egy rendőrt el is sodort, végül a XVII. kerületben fogták el.

Előállítását követően a fiatal azt mondta a rendőröknek, hogy fejét száguldozás közben az autóban ütötte be, és ugyanezt állította a mentőszolgálat munkatársainak is. Sérülése miatt a rendőrök intézkedtek orvosi vizsgálatára, a fiatal itt sem tett említést bántalmazásról. A traumatológiai intézetben kiállított ambuláns kezelőlapon az áll, hogy sérülését a személygépkocsiban szerezte.

-Olvasható a közleményben

„Ólomkesztyű” sincs rendszeresítve a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ilyen eszközt a rendőrök nem használnak. Mindezek ellenére a BRFK az ügyben keletkezett valamennyi iratot megküldi a rendőrökkel szemben tett feljelentések vizsgálatára hatáskörrel rendelkező ügyészségre.

Hirdetés

 


KAPCSOLÓDÓ:

VIDEÓ: Komoly autósüldözés volt éjjel Rákosmentén – Úgy tudni egy gyalogost is elütöttek


 

Forrás: police.hu

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés