hirdetés

Velünk tartasz?
“Pánikba estem, és szerettem volna minél előbb eljutni az ajkai kórházba” – Megszólalt a 8-as főút ámokfutója

“Pánikba estem, és szerettem volna minél előbb eljutni az ajkai kórházba” – Megszólalt a 8-as főút ámokfutója

2021-07-06 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

Nyilatkozott a 8-as főút ámokfutója. Az index.hu megtudta, hogyan is látta a történteket a sofőr, aki elmondása alapján kórházba sietett épp, a manőverek után pedig bepánikolt,, de tudja, hogy ez nem mentség Vállalja a felelősségét, nem tagadja tettét. 

Ahogyan arról beszámoltunk a rendőrség az általunk is bemutatott videó alapján sikeresen azonosította annak az ezüst színű Audinak a sofőrjét, aki ámokfutásával veszélybe sodort több közlekedőt is a 8-as főúton. A sofőrt őrizetbe vették, valamint jogosítványát elvették és eljárást indítottak ellene. A Veszprémi Járási Ügyészség indítványa alapján a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója négy hónapra bűnügyi felügyelet alá helyezte a közúti veszélyeztetéssel gyanúsított férfit.

A sofőr nyilatkozott az index.hu-nak. Elismerte tettét és elmesélte mi történt, és miért ment bele az életveszélyes manőverbe:

“Nincs mentségem arra, amit tettem, őszintén sajnálom, ami történt, bocsánatot kérek mindenkitől, akit veszélyeztettem”

– kezdte az audis, aki bevallása szerint tizenhat éve rendelkezik jogosítvánnyal, illetve büntetlen előéletű, és eddig csak kisebb szabálysértései voltak.

“Egyszer nem voltam bekötve és egyszer elfelejtettem az autóm világítását bekapcsolni, de ezeken túl az elmúlt hétvégéig nem szegtem szabály, törvényt”

– mondta K. Gergő, aki arról is beszélt, hogy rendelkezik PÁV I-es vizsgával, amely megkülönböztetett jelzést használó járművek vezetéséhez szükséges, ám tudja, hogy ez nem mentesíti attól, amit elkövetett.

“Ismétlem, tudom, hogy ez nem mentség, de azon a hétvégén történt velem egy egészségügyi vészhelyzet, ami vezetés közben ért. Egész egyszerűen pánikba estem, és szerettem volna minél előbb eljutni az ajkai kórházba. Egy ideje visszatérő egészségügyi problémáim vannak, ezekre gyógyszert is szedek, ám ez nem zárja ki, hogy autót vezessek, ezt papírokkal igazolni is tudom, ahogy ezt a rendőrségen is megtettem”

– mondta a lapnak a sofőr


KAPCSOLÓDÓ: (videó)

Csak engedéllyel hagyhatja el lakhelyét a 8-as főút ámokfutója


“Amikor megelőztem a motorost, és láttam, hogy szemből egy másik jármű tart felém, tudtam, hogy ha jobbra húzódom, akkor elsodrom a motorkerékpárost. Van motoros jogosítványom is, így tisztában voltam a következményekkel, ezért egyetlen lehetőségként a szembejövő sáv leállósávja maradt, mert ha a fékre taposok, akkora sebességnél az autóm biztos megcsúszik, és abból tömegbaleset lett volna. Talán a jó isten fogta a kezemet, amikor sikerült elkerülnöm az ütközést, és a leállósávban a padkának hajtottam, majd nem sokkal ezután megálltam. Nagyon szégyellem és nagyon sajnálom, ami történt, az nem igaz, amit más médiumok állítottak, hogy elhajtottam a helyszínről. Nagyjából tíz percig álltam a leállósávban, és vártam, hogy kell-e segíteni valakinek, ám szerencsére senki sem sérült meg, nem állt meg más autós, mindenki haladt tovább. A közelben lakom, így hazavezettem, amennyire az autóm állapota engedte, majd otthon bevettem a gyógyszereimet. A bíróságon is elmondtam, hogy ha tehetném, visszacsinálnám a történteket, és ezúton bocsánatot kérek mindenkitől, akit megijesztettem, veszélyeztettem”

– idézte fel a történteket K. Gergő, aki elmondta azt is, hogy mivel nincs fent a közösségi médiában, így csak a történtek másnapján tudta meg, hogy tele van vele a világháló. Ekkor döntött úgy, hogy önként bemegy a rendőrségre, és vallomást tesz, ám előtte a családja tanácsára még bement az ajkai kórházba, hogy vizsgálják meg.

hirdetés

“A rendőrségen azt mondták hétfőn (június 28.), hogy másnap menjek vissza, és kedden reggel 8 órára legyek ott újra. Nem tagadtam semmit, természetesen elismertem mindent, ami a felvételen is látható, 72 óráig bent tartottak. Vér- és vizeletmintát adtam, ami alkoholra és drogra is negatív lett, a rendőrök végig nagyon korrektek voltam velem, többször is említették, hogy nem értik, hogy egy magamfajta ember hogyan csinálhatott ilyen butaságot”

– meséli hozzátéve, ma már tudja, hogy amikor hirtelen fellépett nála az egészségügyi probléma, meg kellett volna állnia és mentőt hívni, és reméli, hogy nem akarnak majd vele példát statuálni, és ezért a szokásosnál nagyobb, súlyosabb büntetéssel sújtani őt.


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.

Forrás: Index.hu

Sokan olvassákPartnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK