Csak engedéllyel hagyhatja el lakhelyét a 8-as főút ámokfutója

Csak engedéllyel hagyhatja el lakhelyét a 8-as főút ámokfutója

2021-07-01 Facebook
Hirdetés

Ahogyan arról beszámoltunk a rendőrség az általunk is bemutatott videó alapján sikeresen azonosította annak az ezüst színű Audinak a sofőrjét, aki ámokfutásával veszélybe sodort több közlekedőt is a 8-as főúton.

A sofőrt rövid idő alatt sikerült azonosítani, őrizetbe vették, valamint jogosítványát elvették és eljárást indítottak ellene. A Veszprémi Járási Ügyészség indítványa alapján a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója négy hónapra bűnügyi felügyelet alá helyezte a közúti veszélyeztetéssel gyanúsított férfit.

A férfi tehát  lakóhelyét 2021. november 1-jéig csak engedéllyel hagyhatja el.

A rendelkezés betartását a hatóság technikai eszközzel is ellenőrzi.

Mint az ismert, a szürke Audi sofőrje nagy sebességgel, dupla záróvonalon egy motorost megelőzve, áttért a szemközti két forgalmi sávba, s ott hirtelen irányváltoztatásra kényszerített egy szembejövő autóst, majd a szemközti külső forgalmi sávba letérve egy hosszabb szakaszon a forgalommal szemben haladt, miközben két másik szembejövő autóst veszélyeztetett a manőverével.

Az ámokfutást a motoros fedélzeti kamerája rögzítette.


KAPCSOLÓDÓ: (videó)

VIDEÓ: Elképesztő felvétel kezdte körbejárni az Internetet


Hirdetés

A nyomozó hatóság megállapította, hogy az esemény 2021. június 27-én délután a 8-as főút városlődi szakaszán történt, majd június 29-én az előzést végrehajtó személygépkocsi vezetőjét, egy 35 éves kislődi férfit őrizetbe vette, akit ezt követően háromrendbeli közúti veszélyeztetés bűntettének elkövetése miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

A végzést az ügyész, valamint a gyanúsított és védője is tudomásul vették, így az végleges.

Forrás: ugyeszseg.hu

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés