Hirdetés

Hírek
Özönlenek az új trafiboxok: Február 1-ig országosan 87 helyszínen telepítették a trafiboxokat, most további 94 darab érkezhet
Özönlenek az új trafiboxok: Február 1-ig országosan 87 helyszínen telepítették a trafiboxokat, most további 94 darab érkezhet
Hirdetés

Lassan 200 darabra duzzad az autósokat országszerte lassító traffiboxok száma. Február 1-ig országosan 87 helyszínen telepítették a traffiboxokat, most további 94 darab érkezhet.
„Február 1-ig országosan 87 helyszínen telepítették a traffiboxokat, és további 94 helyszínen jelenleg előkészítés alatt áll az elhelyezésük” – árulta el az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Vezess megkeresésére, a traffiboxok listája pedig az alábbi linken érhető el.

„A Trafiboxok legfőbb eredményessége a visszatartó erőben rejlik, amely a területi lefedettség bővülésével véleményünk szerint tovább növelhető” – mondta az ORFK. a Vezessnek.


KAPCSOLÓDÓ:

Újabb Traffiboxot rongáltak meg, ezúttal Miskolcon


Az összeállítás szerint két ok miatt lehetnek hatékonyabbak a traffiboxok annál a 365 sávot/irányt figyelő fix sebességmérőnél, amelyek előtt tömegével lassítanak az autósok, utána meg tömegével visszagyorsítanak:

Egyrészt az utak mellett álló traffiboxokat látják ugyan az arra haladó autósok, azt viszont nem tudják – mert a közeledő járműből nem látszik pontosan –, hogy abban a konkrét dobozban éppen akkor van-e egyáltalán működő sebességmérő. Simán lehet, hogy teljesen üres doboz mellett lassítanak, amivel máris elérték céljukat az egyenruhások: lassul a járműforgalom, biztonságosabbá válik az adott útszakasz.

Hirdetés

A vidéki városokban 3-4 ilyen dobozt is képes lehet eredményesen kiszolgálni egyetlen mobil sebességmérő eszköz.

A másik ok, ami miatt hatékonyabb lehet az utak fölé szerelt fix készülékeknél, hogy a traffiboxok forgathatók, a kétirányú forgalmat is képesek ellenőrizni. A helyi rendőrök döntésén múlik csupán, hogy mikor melyik irányba haladó autók, motorok, kamionok stb. sebességét mérik velük.

Akár naponta többször is fordíthatnak rajtuk 180 fokot, így az adott utat rendszeresen használó járművezetők sem léphetik át nyugodtan a sebességhatárt, mert – mondjuk – reggel azt látták, egy adott irányt figyelt akkor a traffipax. Két óra múlva ugyanúgy bemérheti ugyanazt a gyorshajtót a másik irányból érkezve.

A teljes címlista a már működő 87 darab Trafiboxról elérhető a Vezess oldalán.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés