Hirdetés

Hírek
Nem kizárt, hogy elalvás okozta a horvátországi tragédiát
Nem kizárt, hogy elalvás okozta a horvátországi tragédiát
Hirdetés

Mint arról tegnap mi is beszámoltunk tizenkét ember meghalt és 31 megsérült, amikor szombaton kora reggel az északnyugat-horvátországi Varazdin közelében egy vallási zarándokokkal teli lengyel autóbusz lecsúszott az útról és balesetet szenvedett.

12 ember meghalt egy horvátországi buszbalesetben

Új fejlemény, hogy videó készült a buszról, percekkel a baleset előtt. A horvát közlekedési rendőrség szerint nem kizárt, hogy a sofőr elaludt a volán mögött, így történhetett a baleset. Eközben hazaszállítottak Lengyelországba több sérültet is.

A lengyel sajtóban megjelent hírek szerint négy sérültet Lengyelországba szállítottak. Marcin Przydacz, a lengyel külügyminisztérium helyettes vezetője elmondta, hogy a betegek továbbra is orvosi felügyelet alatt állnak, és pszichológusok is segítik őket.

A lengyel orvosok azt ígérték, hogy amint lehet szállítani a sérülteket, azonnal visszatérnek Lengyelországba, de egyelőre csak négyen voltak olyan állapotban.

A hírek szerint a szombaton történt balesetnek 32 sérültje van, ebből 19-en súlyos állapotban vannak.

A médiában egy videófelvétel is megjelent, amelyen az látható, ahogyan a busz hét perccel a tragédia előtt még az autópályán haladt. A horvát közlekedési rendőrség parancsnoka, Josip Mataija részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak.

Hirdetés

“Meghalt a lengyel buszsofőr. A baleset helyszínén lefolytatott vizsgálat befejeződött, a járművet elszállították, a forgalom visszaállt a rendes kerékvágásba”

– mondta a parancsnok. Hozzátette, hogy az üggyel kapcsolatban bűnügyi nyomozás zajlik, boncolásokat végeznek, és amennyiben szükséges, a busz műszaki vizsgálatát is elvégzik. Elmondása szerint nem zárható ki, hogy a buszsofőr elaludt, vagy egészségügyi problémái voltak, de mindenképp meg kell várni a vizsgálat eredményét.

Borítókép: URA TV YouTube channel screenshoot

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x