Hirdetés
Hírek
“Nem kell a kútra rohanni, van és lesz is elég üzemanyag” – Üzeni a Mol elnökvezérigazgatója
“Nem kell a kútra rohanni, van és lesz is elég üzemanyag” – Üzeni a Mol elnökvezérigazgatója
Hirdetés

Magyarország kőolajellátása zavartalan, a Mol készletei és finomítói kapacitása elegendő ahhoz, hogy az ország üzemanyagigényét lefedje – közölte a Mol szerda este az MTI-vel.

Körbejárta a hazai sajtót a hír, hogy a hosszú hétvégén akár akadozhat is az üzemanyag ellátás hazánkban. Ennek nyomán nem meglepő módon az autósok egy része szinte azonnal rohant a töltőállomásokra tankolni, így sok benzinkúton kígózó sorokkal találkozhattunk és a roham miatt sok helyen ki is fogytak egyes üzemanyagból. A hiányt alapvetően nem az okozza, hogy nincs elég üzemanyag, sokkal inkább a logisztikai megpróbáltatások miatt találhatunk olyan töltőoszlopokat, amik már üresek.

A Mol a megnövekedett fogyasztói igények ellenére is ki tudja szolgálni a hazai autósokat, hiszen jelenleg is teljes kapacitással, a szokásos mennyiségben állítja elő az üzemanyagot.

A vállalat készletei és termelése stabil bázist ad ahhoz, hogy zavartalan legyen az ellátás – Közölte a társaság

Hirdetés

“Szeretném hangsúlyozni, hogy a Mol a jelenlegi helyzetben is képes ellátni az országot üzemanyaggal. Viszont szükséges kiemelni, hogy a töltőállomások leterheltségét a korábbihoz közeli szintre kell visszaállítanunk. Ez a legfontosabb lépés, mivel jelentősen megnőtt a kereslet az üzemanyagok iránt, egyrészt a Magyarországon áthaladó tranzitforgalom, másrészt a megnövekedett benzinturizmus miatt.

A környező országokban ugyanis 100-150 forinttal magasabb az üzemanyag literenkénti ára, nyilván minden fuvarozó, átutazó, aki teheti, Magyarországon tankol” – idézte a közlemény Hernádi Zsoltot, a Mol elnök-vezérigazgatóját.

Az elmúlt hetekben komoly változások történtek a világpiacon, soha nem látott szintre emelkedtek a kőolaj jegyzésárai, emellett sok európai ország, az orosz-ukrán háború következményeként, nem vesz át orosz kőolajat, emiatt nehézkesebbé válhat a finomítóik ellátása. Időbe telik, amíg más forrásból pótolni tudják a kieső orosz olajat. A Mol esetében nincs ilyen probléma, jelenleg is teljes kapacitással, a szokásos mennyiségben állítja elő az üzemanyagot és biztosítja a fogyasztói igényeket – ismerteti a közlemény.

A kialakult-, illetve a várható helyzetről nyilatkozott Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgatója:

 

Megnéztük, hogy mi volt a helyzet ma délelőtt néhány kerületben Budapesten.

Szerencsére azt látni, hogy a józan ész győzött és az emberek elkezdtek lehiggadni, legalábbis napközben még így tűnt…

A délelőtti órákban nem tapasztaltunk sehol tumultust, a 18. kerület kivételével, de ott sem mondható a forgalom extrémnek. 

Fotó: bpiautosok.hu
Fotó: bpiautosok.hu
Fotó: bpiautosok.hu
Hirdetés

Fotó: bpiautosok.hu
Fotó: bpiautosok.hu

…majd elérkezett a délután, szintén megnéztünk pár kutat és a helyzet sajnos pont az volt, amire számítottunk. A pánikvásárlók kígyózó sorokban álltak a benzinkutakon.

Helyszín: Vecsés 17-óra magasságában Fotó: bpiautosok.hu
Helyszín: Vecsés 17-óra magasságában Fotó: bpiautosok.hu
Helyszín: Dunaharaszti 17:30 Fotó: bpiautosok.hu
Forrás: MTI, TV2

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája