VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Miért nem járok biciklivel Budapesten??? Kinek a hibája ez? Kemény sorok, de vállaljuk


SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Gyakori komment ezen a közösségi autós oldalon, hogy miért is muszáj nekünk autóban pöffeszkednünk és híznunk, a “jó levegő”, meg a “sport élvezete” helyett.

A tömegközlekedést most szándékosan ne keverjük ide, mert az teljesen más okokból hányingerkeltő sajnos Budapesten.

A legtöbben dolgozni nem akarunk kerékpárral menni.

Miért???

Kultúr- ember lévén nem szeretünk büdösek lenni és sok cégnél sem idő, sem lehetőség nincs lezuhanyozni. Márpedig évszaktól függetlenül minden esetben le fogsz izzadni és büdös leszel. Egy bizonyos igényességi szint felett ez borzasztóan zavaró.

Kivétel: “Majd akkor zuhanyzok le, ha már nekem lesz kellemetlen” típusú emberek.

Egyáltalán nem egészséges városban kerékpározni, ahogy egyébként futni sem az. Amennyiben mégis kerékpározni, futni, sportolni támad kedvünk, akkor a természetben akarjuk ezt tenni, vagy egy erre a célra kijelölt helyen, pl. konditeremben, de semmiképpen nem, az autós közlekedésre tervezett utakon.

A gyereket / gyerekeket nem tudjuk kerékpárral suliba vinni és még ezer dolog van, amit nem tudunk kerékpárral megtenni. pl. Bevásárlások, stb. Nem véletlen lettek autók na…

Az, hogy ennyi autó van, az nem csak az autósok hibája, sőt.

Ha belegondoltok ez egy fogyasztói társadalom kinevelésének végterméke, amiért a vállunkat kéne veregetnie a megfelelő gazdasági és politikai szakembereknek. Ezt akarták. Jól viselkedtünk. Hiszen ugye dübörög a gazdaság és jó pénzért megvettük a sok-sok autót, amit nem azért tettünk, hogy feldugjuk a seggünkbe. Ez, a jelenlegi helyzet valahol várható volt…

Tisztában vagyunk azzal, hogy ez minden EU-s autómentesítési agyrém tervnek ellentmond, de le merjük írni: Felüljárókat nem lebontani, hanem építeni kellene és a sok-sok diplomás közlekedési mérnöknek ésszel, globálisan átgondolva kéne hangolni a lámpákat, valamint megtervezni a közlekedési útvonalakat. (egyirányúsítások, valódi ingyenes P+R garázsok, stb…) DE NE KANYARODJUNK EL A TÉMÁTÓL…

Vannak más, egészséges mozgásformák, amiket nem, bizonyos esetekben “tüntető” jelleggel végzünk. Tehát mi is teszünk az egészségünkért.

Kezeljük tehát helyén a dolgokat.

Senki ne felejtse el, hogy a sok biciklis által preferált liberális gondolkodás alaptézise a megértés.

Minden kerékpárfétissel rendelkező embertől, (értsd: Munkába is azzal jár és az összes, autós közlekedő tömeget provokáló rendezvényen tüntető jelleggel részt vesz), most mi kérünk szépen megértést, akik autóval kívánunk közlekedni, még az ilyen, “város és félkész körgyűrű széttúrt” nehéz időkben is, vagy netán hétvégén, amikor végre nincs akkora forgalom.

Férjünk meg egymás mellett, vigyázzunk egymásra és TOLERÁLJUNK!

Csóközön mindenkinek…

Poszt, a biciklis posztokról

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

ÉrdekelhetCégeknek

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek