Hirdetés

Gondolkodtató
Poszt, a biciklis posztokról
Poszt, a biciklis posztokról
Hirdetés

Kedves Olvasóink!

Közlekedhettek Ti kizárólag autóval, vagy kerékpárral, esetleg mindkettővel,

természetesen nem egyszerre, hanem külön-külön. 🙂

Tegyünk itt rendbe valamit, mert állandóan megtalálják a kerékpáros „színekben” feltűnő egyének az oldalt, hogy mi a „posztjainkkal uszítunk egymásnak két tábort”.

1. Előfordul, hogy posztolunk kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos ügyeket.

Az, hogy véleménykülönbségek vannak, azzal nem tudunk mit kezdeni. Ezek többnyire olyan posztok, amikből lehet okulni (nem uszításnak szánjuk), ha másból nem, a kommentekből igen. Sok ilyen példa van, ahol jelzik az olvasók, hogy ezt, meg azt nem tudták és egy olvasói kommentből értették, tanulták meg…

2. Sok bringás „nagykövet” (értsd minden áron védi a tábort, pedig nem bántja senki) is követ minket, ahogy észrevettük.

Van ott kellő ismeret, tapasztalat az ő részükről, ami érdekes lehet és jó, ha leírják a tapasztalataikat azoknak, akik csak autóznak és teljesen értetlenül állnak a biciklisek közlekedésben való előretörésében, magukat egyenlő közlekedési partnernek tekintését szorgalmazva.

3. Szerintünk érdekes lehet mindkét „fél” véleménye, hiszen valójában közösek az érdekek.

Viszont több esetben azt tapasztaljuk, hogy a biciklis szószólók, „nagykövetek” durva, sértő, közösségromboló, csak a saját igazukat elfogadó magatartást tanúsítanak.

El kell fogadni, hogy alapvetően ez egy autós oldal, közösség, a neve is mutatja.
Ha te, mint bringás „nagykövet” idetalálsz és nem tetszik, ami itt megy és eldöntöd, hogy „rendet” teszel a meggyőződéseid szerint, akkor ne csodálkozz ha itt „kisebbség” leszel a véleményeddel, amit nem jó, ha trágár, mocskos, provokáló magatartással próbálsz kompenzálni.

Ebben az esetben szoktunk ilyen magatartást tanúsító egyéneket kitiltani az oldalról.
Sajnos a tegnapi napon is szükség volt erre…

Nem szívesen teszünk ilyet és a közvetlenül jelenleg több, mint 16 ezer követő közül összesen 10 személyt kellett eddig kitiltanunk, de azokat, akik nem hajlandóak az értelmes párbeszédre, továbbra sem fogjuk megtűrni ezen a felületen.

4. Legtöbb ilyen posztunk pont arról szól, hogy miért vigyázzunk rátok és miért nehéz vigyázni rátok.

Mivel sok a renitens autós (rengeteget posztolunk róluk is), ezért érdemes ELKÉPESZTŐEN körültekintően közlekednetek, mert ha baj van, KRESZ ide-vagy oda biztos, hogy Te húzod a rövidebbet. Ha ezt most sértésnek veszed, az baj!

Más részről pedig a nem renitens autósok esetében is érthető, hogy nehéz úgy vigyázni rád, ha rendszeresen átmész a piroson, cikázol és minden létező KRESZ szabály áthágsz a biciklin, függetlenül attól, hogy van-e jogosítványod, vagy nincs. Olyanok is hajlamosak erre, akiknek egyébként van és napi szinten közlekednek autóval is.

És persze tudjuk, hogy van olyan biciklis, aki felelősen, minden szabályt, mindig betart és a renitens, balfék autós okoz balesetet.

Összefoglalva

Célunk, hogy a közlekedési kultúra globálisan fejlődjön, ha létezik „autós”, „bringás”, „motoros” tábor, akkor ezek közeledjenek egymáshoz, ezért bármi nemű véleményre továbbra is nyitottak vagyunk ezen a felületen, de csak is az itt leírt szabályok betartásával.

Köszönjük, ha elolvastad.

Peace!

Bp-i Autósok Közössége – bpiautosok.hu

Update:

Nem sokkal a cikk megjelenése után kaptunk egy üzenetet, amiből idéznénk („kisípolva”) egy rövidet:

„az ilyen férgek akadályozzák a kerékpár elterjedését… A k.anyatok, remélem belefulladtok a szmogba…”

Hát, ennyit az agresszióról, meg a toleranciáról. Belőle ezt váltotta ki a cikk. Biztos ezt is uszítónak találta az illető. No komment…

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés