Hirdetés

Hírek
Megvan, hogy melyik járaton dolgoznak majd a vendégmunkás buszsofőrök
Megvan, hogy melyik járaton dolgoznak majd a vendégmunkás buszsofőrök
Hirdetés

A közlekedési szakszervezet elnöke szerint már januárban munkába állnak a vendégmunkás buszsofőrök, és a 100-as járaton dolgoznak majd. Naszályi Gáborék tiltakoznak a kölcsönzött munkaerő ellen.

„Budapesten a 100-as járaton dolgoznak majd a vendégmunkás sofőrök a BKV-nál” – mondta Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke az ATV Start című műsorában.

Hirdetés

A buszsofőrök januártól állnak munkába, és angol nyelvű diszpécser segíti őket.

Tiltakozunk a kölcsönzött munkaerő ellen, mert rossz irányba visz – tette hozzá a szakszervezeti vezető, aki szerint a BKV-nál megkezdődtek a bértárgyalások, és nagy előrelépésnek tekinti, hogy ők legalább érdemben tárgyalnak a munkáltatóval, ellentétben azzal, ami a Volánnál történik.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint nem jó irány a külföldi munkaerő alkalmazása, emiatt a fővárosi tulajdonú cégeknél ezt teljes mértékben kizárják. A főpolgármester-helyettes arra a felvetésre reagált, ami szerint a BKK-járatokon a Fülöp-szigetekről érkező buszsofőröket alkalmaznának.

Kiss Ambrus arról is beszélt, hogy a külföldimunkaerő-kölcsönzés szembemegy a fővárosi és a szélesebb értelemben vett társadalompolitikai célokkal, mert ezáltal lemondunk a potenciális hazai munka-erőtartalékról. A főpolgármester-helyettes szavaival párhuzamosan a Fülöp-szigetekről toboroz buszsofőröket a BKK külsős szolgáltatója, a fővárosban 450 buszt üzemeltető ArrivaBus Kft.

A BKV esetében szóba sem jöhet külföldi munkavállalók foglalkoztatása.

Hirdetés

Külsős szolgáltató esetén, ahol nem a főváros a munkáltató, szigorúan számon fogják kérni az üzembiztonsági és utastájékoztatási követelmények betartását

– figyelmeztette a BKK szerződéses partnerét Kiss Ambrus, hozzátéve, hogy nem az utasoktól várják el a kielégítő kommunikációhoz szükséges nyelvtudást.

KAPCSOLÓDÓ:

Ezt látja, ennyit tud tenni egy buszvezető, utasokkal a háta mögött – dr. Herpy jogi vélemény

Forrás: Index.hu, borítókép: illusztráció

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés