Hírek
Mégsem vonták be a jogosítványát a STOP táblát figyelmen kívül hagyó sofőrnek
Mégsem vonták be a jogosítványát a STOP táblát figyelmen kívül hagyó sofőrnek
Hirdetés

Még 2023 szeptember elején számoltunk be róla a Totalcar nyomán egyik olvasójuk esetéről, akinek a pénzbüntetés mellett a jogosítványát is bevonta (volna) a rendőrség:

Elvették a jogsiját egy magyar sofőrnek, mert nem állt meg a STOP táblánál

Az eset váratlan fordulatot vett, amiről szintén a Totalcar számolt be

A történetben szereplő Géza nem értette a vasszigort, mivel az esetet megelőzően szabálysértési előzménye nem volt, a határozat pedig rögzítette, hogy balesetveszélyt nem teremtett, ördögszekerek sem jártak abban a kereszteződésben rajta kívül, nemhogy autók. Ráadásul, a súlyos közlekedési balesetet okozó sofőrök jogsiját is csak a B kategóriára szokás bevonni…

Hirdetés

A Totalcar cikkének hatására Géza személyes meghallgatást kért az illetékes kapitányságon, amire az esetet követő gy hónap múlva került sor.

Géza a járművezetéstől eltiltást, mint intézkedést vitatta, főleg annak szükségességét és arányosságát. Érdemes tudni, hogy a meghallgatás kérésének halasztó hatálya van a határozat végrehajthatóságára. Magyarul addig Gézának nem kellett leadni a jogsiját, szabadon járt-kelt az utakon. Már önmagában ezzel nyert egy hónapot, addig meg tudta szervezni a sofőrt, ha esetleg mégsem alakulna jól a meghallgatás.” -írta meg a portál. Hozzátették:

De jól alakult. A meghallgatás nyomán a határozat visszavonásra került és méltányosságból új határozat született, mivel a család mindennapjaihoz és a munkájához is nélkülözhetetlennek bizonyult Géza autója, a leckét pedig remélhetőleg megtanulta egy életre az eljárás során.

Borítóképünk illusztráció

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés