Hirdetés

Hírek
M. Richárd tagadja hogy vesztegetéssel próbálta visszaszerezni jogosítványát
M. Richárd tagadja hogy vesztegetéssel próbálta visszaszerezni jogosítványát
Hirdetés

A Fővárosi Törvényszék távmeghallgatással tartotta meg az előkészítő ülést az előzetesben ülő M. Richárd vesztegetési ügyében, ahol őt egészen pontosan „kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetéssel, hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetéssel és bűnsegédként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével” vádolja az ügyészség – értesült a Telex.hu

A vád szerint M. Richárd összesen 900 ezer forintot fizetett azért, hogy a III. rendű vádlott
közreműködésével a II. rendű vádlott segítsen neki jogosulatlanul visszaszerezni a bevont vezetői engedélyét.

A mai előkészítő ülésen M. Richárd nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem– írja a lap az ügyészség közleményére hivatkozva.

Az előkészítő tárgyaláson ezután a vád és védelem képviselői előadták bizonyítási indítványaikat, majd a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. Ennek időpontját a bíróság hivatalból fogja kitűzni.

Hirdetés

A férfi jogosítványát 2016 áprilisában a büntetőpontok határának elérése miatt visszavonták, és utánképzést írtak elő neki: ahhoz hogy visszakapja vezetői engedélyét, 6 órás előadást, feladatsort és forgalmi vizsgát kellett volna teljesítenie.

M. Richárd ehelyett felkeresett egy hamis vezetői gyakorlatot igazoló dokumentumokat készítő férfit, akinek egy barátja – valótlanul – vezető beosztású rendőrre és a vizsgaközpontban dolgozó ismerősére hivatkozva 600 ezer forintért segítséget ígért.

A vádlott a jogosítvány visszaszerzéséért 300 ezer forint előleget adott neki, majd miután 2017. május 15-én érvényes vezetői engedély nélkül, a maximális sebességet lényegesen túllépve a 13. kerületi Dózsa György úton két halálos áldozattal járó balesetet okozott,

újabb 600 ezer forintot fizetett jogosítványának visszaszerzéséért, és azért, hogy a közvetítő barátjának rendőr ismerőse kedvezően befolyásolja a baleset miatt indult büntetőeljárást. A közbenjárást ígérő azonban nem állt kapcsolatban rendőrrel, az átvett 900 ezer forintot saját céljaira fordította.

A Központi Nyomozó Főügyészség kötelesség megszegésére és hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetéssel, közokirat-hamisítással és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel vádolja M. Richárdot és két társát.

 


KAPCSOLÓDÓ:

Vesztegetéssel akarta visszaszerezni jogsiját M. Richárd, majd a baleset után szintén pénzzel akarta befolyásolni a büntetőeljárást


Borítókép illusztráció! / Forrás: Telex.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés