Hirdetés

Gondolkodtató
Kirabolták a Nemzetit. Az eladót a kocsiból próbálták kirugdosni a menekülő tolvajok – VIDEÓ
Kirabolták a Nemzetit. Az eladót a kocsiból próbálták kirugdosni a menekülő tolvajok – VIDEÓ
Hirdetés

2,5 óra! Ennyi időt hagytak kollégáink egy rablópáros menekülésére – Kerepes és Csömör után a főváros volt a végállomás. – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A fiatal pár egy kerepesi trafikban válogatott múlt csütörtökön délelőtt. Míg a férfi további vásárlást imitált, a nő fizetés nélkül kiszaladt a piából és cigiből álló zsákmánnyal, majd bepattant autójuk hátsó ülésére. Társa utána ment, ahogyan a dohánybolt eladója is.

A férfi indított, indult, miközben az alkalmazott próbálta visszaszerezni az árut, ám a rablónő szó szerint kirugdosta a kocsiból. Kövér gázzal menekültek – egészen Csömörig, ahol egy bevásárlóközpontban megtömtek két bevásárlótáskát, és azonos módszerrel, fizetés nélkül távoztak. Menet közben a férfi az egyik szatyrot még bent, a másikat a parkolóban elejtette, a biztonsági őr pedig utolérte.

Hirdetés

Dulakodtak, a férfi késsel hadonászva öléssel fenyegette meg az őrt, végül – a parkolóban elejtett táskát felmarkolva – sikerült elmenekülniük.
A segélyhívások után beindult a gépezet. Az ilyenkor szokásos, kiemelt bűncselekményekre vonatkozó protokoll minden kötelező lépése mellé pipa került, az elsők között szerepelt, hogy a meneküléshez használt gépkocsira „körözvényt” adtak ki.

Az országban minden rendőr kolléga látta és hallotta, hogy milyen rendszámú, színű, típusú járművet hajszolunk, kik ülhetnek benne és miért akarjuk a lehető leggyorsabban kézre keríteni őket.
Egy órával később a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik térfigyelője jelezte, a Kerepesi úton látja az autót. A közelből pillanatok alatt arra kanyarodott egy járőrpár, majd néhány perc alatt további három, a piros lámpánál várakozó menekülők számára pedig befejeződött az ámokfutás.

A bilincselt pár a gödöllői előállítóban végezte, az autóról kiderült, kivonták a forgalomból, a sofőrnek pediglen jogsija sincs, és még körözték is egy elzárás miatt.

A kocsiban, az indítókulcs mellett egyébként, pont kézre készítve állt a műszerfalba beszúrt kés. A pár láthatóan nem volt tiszta, Sz. Márk egy idő után hőzöngve reagált a rendőri intézkedésre, ám az ellenszegülést seperc alatt megszüntették a #brfk-s srácok. Az azóta letartóztatott Sz. Márk (21), valamint társa, S. Antónia (20) ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

– írták meg a Facebook posztban

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés