Hirdetés
Gondolkodtató
VIDEÓ: Szembehajtott a forgalommal egy kamionos a román a határnál. Arra járt egy rendőrautó, de sajnos látszólag nem intézkedett
VIDEÓ: Szembehajtott a forgalommal egy kamionos a román a határnál. Arra járt egy rendőrautó, de sajnos látszólag nem intézkedett
Hirdetés

Különös videó kezdett terjedni a Facebookon, egy román Facebook csoportban.

A felvételen az látható, hogy egy kamionos szembe hajt a forgalommal a román határhoz közel. Mint az a kamerázó kamionos GPS eszközén látszik, még hazánk területén történt az eset.

A forgalomban feltűnik egy magyar felségjelű rendőr szolgáltai gépjármű, ami a látottakra nem reagál, hanem továbbhalad.

Amennyiben már román területen történt volna az incidens, úgy érthető lenne a történet, erre való tekintettel:

Verhóczki János, a pecshor.hu portálon publikált írásában hatalmas terjedelemben is ki van fejtve, a rendőr csak egy állam rendőre.

A rendőr, felhatalmazását arra vonatkozóan, hogy a közrend védelme érdekében egy másik állampolgár jogait korlátozza – egy jogállamban – a saját államától, törvényben kapja.

Az adott törvény hatálya azonban az adott állam területéhez kapcsolódik, és az adott állam területére korlátozódik. Másik állam területén a rendőri felhatalmazás alapesetben, tehát nem érvényes. A rendőr szolgálati jogviszonya természetesen továbbra is fennáll, csak a rendőri mivoltából származó jogosultságait nem gyakorolhatja egy másik ország területén.

Amint arra többen is rávilágítottak, egyértelműen látszik a kamerázó sofőr járművének GPS eszközén, hogy az eset még hazánk területén történt. Így természetesen értetlenül állunk az eset előtt. Amint az ügyben több információnk rendelkezésre áll, frissítjük cikkünket.

Hirdetés

Eredeti cikkünkben tévesen szerepelt, hogy az eset román területen történt. Emiatt elnézést kérünk olvasóinktól.

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája