Hirdetés

Dashcam
Késsel próbált rabolni az ámokfutó, akiről februárban kaptunk videófelvételt
Késsel próbált rabolni az ámokfutó, akiről februárban kaptunk videófelvételt
Hirdetés

Mint azt február 28-án megírtuk és bemutattuk, őrült kamikaze módjára ijesztgette a szembejövőket egy Hyundai sofőrje a Pesti úton.


KAPCSOLÓDÓ:

Érdekes dolgok derültek ki. Itt tart az eljárás a Pesti úti ámokfutó ügyében


Már akkor az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását arra hivatkozva – amit az ámokfutót leleplező videó készítője is állított, és ami a felvételen is látható –, hogy

„… a férfi a haladása során, közlekedési helyzetből adódó bármilyen észszerű indok nélkül, több alkalommal áttért a szemben lévő forgalmi sávba úgy, hogy ott folyamatos gépjármű-forgalom volt. Ennek során egy szemből érkező, szabályosan közlekedő gépkocsi sofőrjét fékezésre kényszerítette, valamint a sofőrnek az úttest jobb oldalán lévő szalagkorlát mellé kellett lehúzódnia, mivel csak így tudta elkerülni a gyanúsított járművével történő ütközést”.


Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.
Hirdetés

Most viszont újabb bűncselekmény miatt ismételten indítványozza az ügyészség a letartóztatását.

A 49 éves férfi most a bűnügyi felügyelet hatálya alatt követte el a megalapozott gyanú szerinti újabb bűncselekményt, egy felfegyverkezve elkövetett rablási kísérletet.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. március 18-án, a késő esti órákban a XVII. kerület, Emlék és Gombosi utca kereszteződésében egy általa korábbról ismert férfit támadott meg.

Kilépett egy bokor mögül, majd kezében egy késsel, rákiáltott a sértettre, hogy álljon meg, különben kitépi a keresztet a nyakából. A sértett az értékei megszerzése érdekében a rá késsel támadó gyanúsítottól megijedt és elszaladt.

A támadója kis ideig követte őt, majd a követéssel felhagyott.

A nyomozók a rablási kísérlet után elfogatóparancsot bocsátottak ki a gyanúsított ellen, akinek tényleges tartózkodási helyéül egy gépkocsi szolgál. A rendőrök elfogták, majd gyanúsítottként kihallgatták.

A férfi a megalapozott gyanú szerinti újabb bűncselekményt (rablási kísérlet) a bűnügyi felügyelet hatálya alatt, az elrendelését követő mintegy másfél héten belül követte el.

Hirdetés

Megállapítható, hogy a férfival szemben azért indult már több esetben büntető-, illetve szabálysértési eljárás, mert észszerű indok nélkül konfliktusba került a környezetével, és agresszívan lépett fel a körülötte lévőkkel szemben. Az eljárásban való jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés közeli és reális veszélye miatt a Fővárosi Főügyészség most újabb indítványt tett a férfi letartóztatására.

Az ügyészi indítványról a nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt.


MEGOSZTOM:</strong

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés