Hirdetés

Gondolkodtató
Karácsony Gergely helyettese megszólalt a Fülöp-szigeteki buszsofőrök alkalmazásának ügyében
Karácsony Gergely helyettese megszólalt a Fülöp-szigeteki buszsofőrök alkalmazásának ügyében
Hirdetés

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint nem jó irány a külföldi munkaerő alkalmazása, emiatt a fővárosi tulajdonú cégeknél ezt teljes mértékben ki fogják zárni.

A főpolgármester-helyettes arra a felvetésre reagált, amely szerint a BKK-járatokon a Fülöp-szigetekről érkező buszsofőröket alkalmaznának.

A várospolitikus szerint ez szembemegy a fővárosi és a szélesebb értelemben vett társadalompolitikai célokkal, és ezáltal lemondunk a potenciális hazaimunka-erőtartalékról – írja a Népszava.

Hirdetés

Már képzik az ázsiai sofőröket. Budapesten, az ArrivaBus Kft. által üzemeltetett járatokon kezdenek

A BKV esetében szóba sem jöhet külföldi munkavállalók foglalkoztatása. Külsős szolgáltató esetén, ahol nem a főváros a munkáltató, szigorúan számon fogják kérni az üzembiztonsági és utastájékoztatási követelmények betartását

– figyelmeztette a BKK szerződéses partnerét Kiss Ambrus, hozzátéve, hogy nem az utasoktól várják el a kielégítő kommunikációhoz szükséges nyelvtudást.

A főpolgármester-helyettes álságosnak tartja, hogy a kölcsönzött munkaerő alkalmazása esetén nem gyengülnek a munkavállalói jogok és a lépésnek nincs bérleszorító hatása, hiszen alternatív foglalkoztatási keretek és bérezési rendszer jön létre.

Kiss Ambrus arra a lehetőségre, hogy kölcsönzött munkaerő nélkül esetleg nem lesz elég buszvezető, úgy reagált, hogy a vállalkozó szerződésben vállalta a szolgáltatás üzemeltetését, így utólag nem állhat elő azzal, hogy nincs hozzá elég munkavállalója.

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés