Hirdetés

Gondolkodtató
Kamera őrzi a sebességmérő kamerát a Váci úton
Kamera őrzi a sebességmérő kamerát a Váci úton
Hirdetés

Az elmúlt három hónap során a két Váci úton elhelyezett sebességmérő eszköz (traffibox) ezer gyorshajtást regisztrált a Váci úton, miután a 13. kerületi önkormányzat több mint 73 millió forintot költött arra, hogy egy piros lámpás kamerát és két traffipaxot telepítsen az út két oldalára. A Telex cikke szerint az új eszközök hatékonyan működtek.

Sajnos azonban voltak problémák is az eszközökkel:

Az egyiket tavaly novemberben megrongálták, és a másikat idén februárban törték be. Fegyveresen elkövetett garázdaság és rongálás miatt a rendőrség két férfit hallgatott ki.

Megrongálták a nem túl szerencsésen elhelyezett Váci úti sebességmérőt

Habár azóta több mint egy hónap telt el, a traffiboxok ablakai még mindig be vannak törve.

A  hatóságok lépéseket tettek a további rongálások megakadályozása érdekében, és egy térfigyelő kamerát telepítettek a Váci útra, az egyik traffibox védelmének érdekében.

Ha ez nem lenne elég, március elején festékkel fújták le a miskolci Kiss Ernő utcában lévő, egyébként üres traffipaxdobozt.

Hirdetés

Azt szintén embermagasságban helyezték el, ahogy az országban felszerelt dobozok zömét, mert ezekben csak átmenetileg helyezik el a hordozható sebességmérőket és ha magasan lennének, nehézkes volna a használatuk. Ennek kényelmi és technikai oka is van, de erről majd később. Friss híreink itt.

Újabb Traffiboxot rongáltak meg, ezúttal Miskolcon

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés