Hirdetés

Hírek
Jogsi nélkül, ittasan, lopott autóval balesetezett- Érdekes mondattal magyarázta meg az egészet
Jogsi nélkül, ittasan, lopott autóval balesetezett- Érdekes mondattal magyarázta meg az egészet
Hirdetés

Őrizetbe vették a miskolci rendőrök azt a férfit, aki lopott kocsival, ittasan, eltiltás hatálya alatt okozott balesetet. A vétlen autóban egy személy megsérült.

A Miskolci Rendőrkapitányság egyenruhásai 2021. november 14-én 12 óra 30 perckor közlekedési balesethez mentek intézkedni a 3-as számú főútra, a kistokaji elágazáshoz. A helyszínen a járőrök megállapították, hogy a balesetet okozó sofőr autójával nem tartott kellő követési távolságot és az előtte forgalmi okból lassító gépjármű hátsó részének ütközött. A balesetben egy, a vétlen gépjárműben utazó hölgynek könnyű sérülései keletkeztek.

A balesetet okozó sofőrről azonban kiderült, hogy ittas és a vezetéstől a Miskolci Járásbíróság 2023. november 23-ig eltiltotta, szintén ittas járművezetés miatt. Megállapítást nyert továbbá az is, hogy az általa használt járművet egy barátjától előző esete vette „kölcsön” annak tudta és beleegyezése nélkül pár üveg itallal és egy hangszóróval együtt.

A Miskolci Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett, járművezetés ittas állapotban vétség, járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként a 41. éves L. Szabolcsot.

A gyanúsított, akinek egyébként sosem volt jogosítványa kihallgatása során az alábbiakat adta elő: „vezetni egyébként tudok józanul, a közlekedési szabályokat nagyjából ismerem, az autót tudom kezelni.”

Hirdetés

A halmozó férfit a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

Fotó: police.hu

Az elmúlt hétvégén a sérüléses balesetet okozó sofőrök túlnyomó többsége ittas volt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki ittasan, vagy más bódító hatású szer hatása alatt vezet elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti. A közlekedésbiztonságának további javítása érdekében pedig folyamatosan lesznek a közúti ellenőrzések megyénk útjain.

Forrás: police.hu

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés