Hírek
Fürjes Balázs szerint a dugódíj nem megoldás, a Galvani híd megépítésére és fejlesztésekre lenne inkább szükség
Fürjes Balázs szerint a dugódíj nem megoldás, a Galvani híd megépítésére és fejlesztésekre lenne inkább szükség
Hirdetés

Fürjes Balázs szerint közelednek az álláspontok, lát már esélyt arra, hogy Karácsony Gergely támogatását élvezze a projekt.
Kedd délután egyeztetett a kormány Budapest Fejlesztési Központja a főváros és az érintett kerületek vezetésével a Galvani híd megvalósításáról. Tegnap óta optimistább vagyok és látok esélyt rá, hogy megkapjuk a Főpolgármester támogatását a Galvani híd tervezésének befejezéséhez, az engedélyek kiadásához. Döntés még nincs, de haladunk  -Írta Fürjes Balázs facebook bejegyzésében.

Mint kifejtette:

Az új Galvani híd segítséget nyújtana szinte mindenkinek, mert csökkentené a belváros forgalmát.

Mivel azoknak, akik délen akarnak átkelni a Dunán, nem kell már beljebb menniük, hogy hidat találjanak. Így jelentősen – akár napi 50-60 ezer autóval! – csökken majd a belvárosi Duna-hidak és a belső Üllői út forgalma.

Az államtitkár szerint a megoldás nem a dugódíj és egyéb kényszerítő intézkedések bevezetése, ezért három javaslata van:

  1. A tömegközlekedés továbbfejlesztése
  2. A hiányzó P+R- és B+R-parkolók megépítését a külső csomópontokon és a vasútvonalak mentén. Itt az utazók kényelmesen és biztonságosan tudják letenni a biciklijüket és az autójukat, és könnyen át tudnak szállni a buszra, metróra, villamosra, vasútra.
  3. külső városrészeket összekötő, ma még hiányzó dunai peremhidak és a hozzájuk kapcsolódó gyűrűirányú körutak megépítése.
Hirdetés

Fürjes elmondta, úgy tűnik a legfontosabb dologban egyetértenek a fővárossal:

Budapest nem csak a belvárosból áll. Budapest minden polgára, városrésze és kerülete egyenrangú. A külső kerületekben és az agglomerációban élőket is megilletik a jó életkörülmények és a jó közlekedés.

Fontosnak tartja azt is, hogy a külső kerületben élők támogatása ne csak egy kampányígéret, egy üres frázis legyen, hanem a gyakorlati tettekben is megnyilvánuló városépítés! Ezért van szükség Budapesten a Galvani híd és a hozzá kapcsolódó levezető út megépítésére.

 


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés