Hirdetés

Hírek
FOTÓK: 150-nel csapódott a Magyar Közút energiaelnyelőjébe egy figyelmetlen autós
FOTÓK: 150-nel csapódott a Magyar Közút energiaelnyelőjébe egy figyelmetlen autós
Hirdetés

Szerda délelőtt a bicskei mérnökség szakemberei az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán dolgozott. A mozgó tereléshez kapcsolódóan a szokásos módon 100-as, majd 80-as sebességkorlátozás volt életbe léptetve melyet előjelző autók segítségével időben jeleztek a közlekedők részére. Itt már a vadonatúj ledes digitális kijelzők is kint voltak, illetve a munkaterület előtt két fix, a pálya fölött található digitális kijelzőn is figyelmeztették a járművezetőket, hogy munkavégzés lesz hamarosan előttük. A munkaterületen dolgozókat egy teherautóra erősített energiaelnyelő modul védte.

Egy személyautó az elsődleges vizsgálatok és becslések alapján körülbelül 150 kilométer/órás sebességgel csapódott be az eszközbe. Ennek akkora ereje volt, hogy az autó beszorult az energiaelnyelő alá.

A sofőrt a katasztrofavedelem munkatársai szabadították ki. Az autós súlyosan megsérült, de túlélte, ahogy a Magyar Közút kollégái is. Az anyagi kár jelentős: az energiaelnyelő kuka, a teherautó tengelye deformálódott stb. A vétkes sofőr egyébként a helyszínen elismerte felelősségét.

Tegnap reggel 7 órakor az M7-esen Letenye felé, Velencénél is összetörtek egy energiaelnyelőt egy mozgó terelésnél. A munkaterületen dolgozó szakemberek jól vannak, a balesetező autó sofőrje kisebb sérüléseket szerzett.

Idén ezzel az esettel együtt összesen 5 energiaelnyelőt törtek össze figyelmetlen autósok a Magyar Közút kezelésébe tartozó gyorsforgalmi utakon…

Hirdetés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Forrás:Magyar Közút

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés