Hirdetés
Hírek
VIDEÓ: Új, modern biztonsági eszközöket szerzett be a Magyar Közút, a dolgozók biztonságáért
VIDEÓ: Új, modern biztonsági eszközöket szerzett be a Magyar Közút, a dolgozók biztonságáért
Hirdetés

Úgynevezett „drop and pick” előjelző készletekkel bővült a Magyar Közút eszközparkja, mely egy önlerakó, változtatható jelzésképű táblával működő terelőrendszer. Európában összesen 9 ilyen készlet létezik, ebből 5 a Magyar Közút tulajdonában van, melyek az M0-s autóúton és az M1-es autópályán segítik a biztonságosabb munkavégzést.

A világszinten is egyedinek számító új előjelző készletek egy hordozó-lerakó tehergépjárműből, két változtatható jelzésképű táblás modulból, egy terelőnyíl modulból és egy konzolos változtatható jelzésképű táblás előjelző utánfutóból állnak.

Ez kisebb humán erőforrást igényel, továbbá sokkal feltűnőbb és könnyebben, biztonságosabban aktualizálható az adott munkavégzéshez, forgalomkorlátozáshoz igazítva.

A tábla benyúlik a sáv felé, anélkül, hogy magassági akadályt képezne, így például a magasan ülő kamionosok is hamarabb, már nagyobb távolságból észrevehetik a kihelyezett, munkaterület közeledtére figyelmeztető jelzéseket, illetve a kamionok sem takarják ki a belső sávban haladó személyautók elől a közutas előjelzéseket.

Az utánfutó különböző jelzőfényekkel is rendelkezik, ezzel is növelve a vizuális látványt és így a forgalombiztonságot.

2000 óta 19 ember vesztette életét munkaterületeken figyelmetlen közlekedők miatt. Ezért arra kérjük a közlekedőket, hogy a munkavégzésekre figyelmeztető jelzéseket vegyék komolyan, tartsák be az ideiglenes sebességkorlátozásokat, soroljanak be időben a munkaterületek előtt és vezetés közben csak és kizárólag a forgalomra, a vezetésre koncentráljanak, hogy elkerülhetőek legyenek az ilyen tragikus kimenetelű balesetek.

Hirdetés

Forrás: Magyar Közút

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája