Hirdetés

Gondolkodtató
Fontos újítás jöhet Budapesten
Fontos újítás jöhet Budapesten
Hirdetés

Mint korábban beszámoltunk róla, tragédia történt a Nagykörúton: Szörnyethalt egy villamosmegállóban álló nő, mikor egy autó megállóba sodródott.

Az esettel kapcsolatban Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár megjegyezte, hogy a magyarországi városokban is olyan sebességmérő kamerákat kéne kihelyezni, mint amilyenek New Yorkban is vannak.

Mint írta, az autósok sokkal jobban betartották a sebességhatárokat, amikor mértek a kamerák.

„Egy akkoriban készült jelentés kimutatta, hogy a városi sebességtúllépés a halálos balesetek 80 százalékáért felelt New Yorkban, de ahol volt kamerás mérés, ott 72 százalékkal kevesebb alkalommal történt sebességtúllépés.

A kamerák által elkapott gyorshajtóknak pedig több mint a fele egy alkalom után többször nem kap bírságot – tehát a kamerák visszatartó ereje igazolt”

– írta meg közösségi oldalán.

„Az adatok nyomán végül módosultak a szabályok: tavaly nyár óta 24 órában és mindennap működik mind a 2000 darab sebességmérő kamera New York városában” – tette hozzá.

Megjegyezte azt is, hogy a sajtóhírek szerint a gyorshajtás komoly szerepet játszott a körúton a villamosra várakozás közben halálra gázolt lány esetében is a hétvégén. Úgy véli, „városainkban jócskán van teendő, hisz azt a kész technológiát, amit a gyorsforgalmi utakon és az országos főúthálózaton ma már alkalmazunk, a városainkban nem”.

Hirdetés

Vitézy Dávid szerint ha a kamerák telepítése túl nagy beruházás is lenne a rendőrségnek, akkor az önkormányzatok vagy egyes lakóközösségek finanszírozhatnának a rendőrség számára olyan kamerákat, amik akár sebességet mérnek, akár csak a szabálytalan kanyarodást, buszsávhasználatot, megállást rögzítik. Így a rendőrség rendszereibe bekötve automatizált bírságot tudnának kiállítani a rendszám alapján.

Hozzátette: a bírságok egy kis százalékának visszatérítésével pedig ez a beruházás meg is térülhet idővel a kamerát finanszírozók számára. Friss híreink itt.

Karácsony Gergely, főpolgármester is posztolt a baleset után. Ezt itt olvashatod el.

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés