Hirdetés

Gondolkodtató
Karácsony Gergely is megszólalt a körúti halálos balesettel kapcsolatban
Karácsony Gergely is megszólalt a körúti halálos balesettel kapcsolatban
Hirdetés

Mint korábban beszámoltunk róla, tragédia történt a Nagykörúton: Szörnyethalt egy villamosmegállóban álló nő, mikor egy autó megállóba sodródott.

A vizsgálat során eddig az derült ki, hogy a gázoló egy 41 éves olasz állampolgár lehetett, akinél a szonda alkoholos befolyásoltságot mutatott ki.

A járdára felszaladó autó elsodorta a villamosmegállóban várakozó fiatal lányt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy még a helyszínen életét vesztette. Most kiderült az is, hogy két fiatalember élete is csak centimétereken múlott, ám ők el tudtak ugrani az autó elől.

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon szólalt meg a balesettel kapcsolatban.

Hirdetés

Felfoghatatlan, hogy egy 23 éves fiatal nő hajnalban egy villamosmegállóban lett gázolás áldozata. Mélyen együttérzek a szeretteivel.

A rendőrséggel közösen dolgunk van azzal, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Budapest sem nappal, sem éjjel nem lehet a másokat veszélyeztető száguldozás terepe. El lehet és el kell érni a zéro toleranciát az ilyen közúti balesetekkel szemben, azt, hogy Budapesten nullára, igen nullára csökkentsük a halálos közúti balesetek számát.

Ezért azonnali egyeztetéseket kezdeményezek a rendőrfőkapitánnyal, hogy közös intézkedési tervet dolgozzunk ki a halálos gázolások visszaszorítására. Tudom, a fiatal lány életét sajnos ez nem hozza vissza, de nem tudok annál fontosabb célt, mint hogy felelős és okos lépésekkel elérjük: senki ne haljon meg közúti balesetben Budapesten.”

– írta meg a posztban. Friss híreink itt.


Így a YouTube-on is megjelensz👇

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x