Hirdetés

Hírek
Felfüggesztett fogház, 2 év eltiltás és milliós kártérítés a büntetése a vonatnak ütköző sofőrnek
Felfüggesztett fogház, 2 év eltiltás és milliós kártérítés a büntetése a vonatnak ütköző sofőrnek
Hirdetés

A Balassagyarmati Járásbíróság közlekedés biztonsága elleni vétség miatt jogerősen elítélte azt a 60 éves férfit, aki egy vasúti átjáróban okozott balesetet.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi 2021. május 9. napján, Nógrádmarcal irányából Szügy irányába haladt személygépkocsijával és három utasával. Egy fénysorompóval biztosított vasúti átjárót figyelmetlenül közelített meg, a villogó piros jelzést figyelmen kívül hagyta, az autó sebességét nem mérsékelte, így későn észlelte a szügyi vasútállomásról Balassagyarmat irányába haladó, két kocsiból álló személyszállító vonatot.

Ugyan vészfékezésbe kezdett, azonban a megengedettet jelentősen meghaladó sebessége miatt a balesetet már nem kerülhette el: a gépkocsi elejével a második vasúti kocsinak ütközött, majd a vasúti töltés melletti bokros területbe csapódott.

A baleset során nem történt személyi sérülés, azonban a járművek jelentősen megrongálódtak. A rendőrségi helyszínelés miatt négy vonat részlegesen elmaradt, összesen 222 percet késtek.

Hirdetés

Az ügyészség indítványával egyezően a bíróság tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzést: a büntetlen előéletű férfit 8 hónap, végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A vádlottnak 130.600 forintnyi bűnügyi költséget és a MÁV Zrt. részére az okozott 900.000,- forintos kárt is meg kell fizetnie.

A döntés jogerős.

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés