Hirdetés

Hírek
Ez lett Berki sorsa a büntetőfékezős ügyben – Ma döntés született a bíróságon
Ez lett Berki sorsa a büntetőfékezős ügyben – Ma döntés született a bíróságon
Hirdetés

Ugyan későbbre tervezték, de ma mégis ítéletet hoztak Berki Krisztián ügyében.

Ahogyan arról mi is folyamatosan beszámoltunk, a celeb egy 2018-as büntetőfékezési ügye miatt folyik per, amelyben közúti veszélyeztetéssel vádolják Berkit. A levetített felvételeken látható volt, ahogy a vádlott nagy sebességgel megelőz egy menetrend szerint haladó buszt, majd hirtelen lefékez, amikor visszasorol az autóbusz sávjába. Ennek hatására két jármű összeütközött.

A hétfői tárgyaláson Berki elismerte, hogy előzés közben gyorsan ment és szabálytalanul állt meg az út közepén, de a bűncselekményt tagadta.

Meghallgatták a buszsofőr és a celeb feleségének álláspontját is, valamint egy szakértő is kielemezte a történteket.

Az  index.hu beszámolója alapján a mai tárgyalás hatalmas érdeklődés mellett kezdődött. Berki Krisztián ezúttal is feszülten érkezett, valósággal futott a fotósok elől, majd a teremben is idegesen tett-vett, billegett a széken. Felesége, a várandós Berki Renáta, aki tegnap tanú volt, ezúttal nem kísérte el a tárgyalásra.

Az ügyész nyitotta a sort, aki elmondta, hogy egy pillanatra megállt a busz, jobbra kanyarodott, nem jött ki balra, és nem teremtett olyan körülményeket, amelyekkel veszélyeztette volna Berki Krisztián testi épségét.

A kamerafelvétel az ügyész szerint teljesen egyértelműen mutatja, hogy mi történt.

Berki visszatér a busz sávjába a megengedett sebességhatár felett, majd hirtelen megáll. És ekkor ütközik össze a Bentley a busszal. Az adatok szerint egyértelmű, hogy a vádlott vészfékezett, nem volt forgalmi oka a megállásának. Arra is emlékeztetett, hogy Berki Krisztián többször is vezetett ezen az útvonalon, erről ő és a felesége is nyilatkozott, így tudnia kellett, hol tud megállni. Ha ennek ellenére mégis bizonytalan volt, az sem indokolta volna a vészfékezést.

Az ügyész szerint arra sem lehet hivatkozni, hogy Berki a középső tükörben nem látta a buszt, hiszen alig ért be elé. Ha pánikba esett volna, akkor sem így állt volna meg, egyértelműen szándékosan tette ezt.

Látni, hogy a Bentley teljes fékkapacitását kihasználva állt meg, ezzel pedig elháríthatatlan veszélyt okozott.

Hirdetés

A bíróság szünetet rendelt el, majd ezután ítélet született:

A szünet után Berki Krisztián az utolsók között tért vissza az ítélethirdetésre.

Egyrendbeli közúti veszélyeztetésért és egyrendbeli rongálásért a bíróság első fokon kimondta a férfi bűnösségét és két év szabadságvesztésre ítélte, négy év próbaidőre felfüggesztve.

Emellett elveszik a jogsiját két évre, és 625 ezer forint pénzbüntetésre is ítélték. Az ítélet nem jogerős.

Forrás: index.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés